• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2009. gada 8. septembra noteikumi Nr. 1015 "Kārtība, kādā izsniedz speciālo atļauju (licenci) komercdarbībai zvejniecībā, kā arī maksā valsts nodevu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.09.2009., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197452

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.1016

Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 16.novembra noteikumos Nr.936 "Tūrisma attīstības valsts aģentūras nolikums"

Vēl šajā numurā

11.09.2009., Nr. 145

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 1015

Pieņemts: 08.09.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.1015

Rīgā 2009.gada 8.septembrī (prot. Nr.56 22.§)

Kārtība, kādā izsniedz speciālo atļauju (licenci) komercdarbībai zvejniecībā, kā arī maksā valsts nodevu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu

Izdoti saskaņā ar Zvejniecības likuma 7.panta otro daļu

 

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka:

1.1. kārtību, kādā tiek izsniegta speciālā atļauja (licence) komercdarbībai zvejniecībā:

1.1.1. starptautiskajos un citu valstu ūdeņos ārpus Baltijas jūras;

1.1.2. Baltijas jūrā un Rīgas jūras līcī aiz piekrastes ūdeņiem;

1.1.3. Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņos;

1.1.4. iekšējos ūdeņos;

1.2. valsts nodevas apmēru un maksāšanas kārtību par atļaujas (licences) izsniegšanu komercdarbībai zvejniecībā.

2. Atļauju (licenci) komercdarbībai zvejniecībā (turpmāk – atļauja (licence)), kas saistīta ar zivju ieguvi un pirmapstrādi uz zvejas kuģa vai mazizmēra kuģošanas līdzekļa, kā arī nozvejoto zivju piedāvājumu tālākai tirdzniecībai vai apstrādei, izsniedz:

2.1. valsts aģentūra “Latvijas Zivju resursu aģentūra” (turpmāk – aģen­tūra) – komercdarbībai zvejniecībā šo noteikumu 1.1.1., 1.1.2. un 1.1.3.apakš­punktā minētajos ūdeņos;

2.2. pašvaldība, kuras teritorijā atrodas attiecīgā ūdenstilpe (turpmāk – pašvaldība), – komercdarbībai zvejniecībā šo noteikumu 1.1.4.apakšpunktā minētajos ūdeņos.

3. Komercdarbībai zvejniecībā katrā no šo noteikumu 1.1.apakšpunktā minētajiem ūdeņiem ir nepieciešama atsevišķa atļauja (licence).

4. Lai pieteiktos atļaujas (licences) saņemšanai, pretendents iesniedz aģentūrā vai attiecīgajā pašvaldībā rakstisku iesniegumu saskaņā ar šo noteikumu 1.pielikumu un tajā minētos dokumentus.

5. Ja pretendents kopā ar iesniegumu atļaujas (licences) saņemšanai neiesniedz šo noteikumu 1.pielikumā minētos dokumentus, aģentūra vai attiecīgā pašvaldība tos saņem Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā no Uzņēmumu reģistra, Valsts ieņēmumu dienesta, Latvijas Jūras administrācijas un Ceļu satiksmes drošības direkcijas.

II. Atļaujas (licences) izsniegšana un anulēšana

6. Lai izvērtētu pretendenta iesniegumu atļaujas (licences) saņemšanai komercdarbībai zvejniecībā šo noteikumu 1.1.1., 1.1.2. un 1.1.3.apakšpunktā minētajos ūdeņos, aģentūras direktors apstiprina licencēšanas komisiju. Licencēšanas komisijas sastāvā iekļauj divus aģentūras pārstāvjus (komisijas priekšsēdētāju un priekšsēdētāja vietnieku) un pa vienai pilnvarotai personai no šādām valsts institūcijām un organizācijām (biedrībām):

6.1. Zemkopības ministrijas;

6.2. Vides ministrijas;

6.3. Valsts vides dienesta;

6.4. Latvijas Pašvaldību savienības;

6.5. Latvijas Zvejnieku federācijas;

6.6. Latvijas Zivsaimnieku asociācijas;

6.7. Latvijas Zivrūpnieku savienības.

7. Aģentūra vai attiecīgā pašvaldība piecu darbdienu laikā pēc visu šo noteikumu 1.pielikumā minēto dokumentu saņemšanas pieņem lēmumu par atļaujas (licences) izsniegšanu un izsniedz attiecīgo atļauju (licenci) (2. vai 3.pielikums), norādot tajā konkrētos ūdeņus, kuros ir tiesības nodarboties ar komercdarbību zvejniecībā atbilstoši šo noteikumu 1.1.apakšpunktam.

8. Izsniegtās atļaujas (licences) numurē. Atļaujas (licences) numurā pirmās divas zīmes ir burti, kas apzīmē ūdeņus, kuros ir atļauta komercdarbība zvejniecībā:

8.1. ZS – starptautiskie un citu valstu ūdeņi ārpus Baltijas jūras;

8.2. ZJ – Baltijas jūra un Rīgas jūras līcis aiz piekrastes ūdeņiem;

8.3. ZK – Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņi;

8.4. ZI – iekšējie ūdeņi.

9. Atļauju (licenci) piešķir uz pieciem gadiem, izņemot šo noteikumu 10. un 11.punktā minētos gadījumus.

10. Atļaujas (licences) derīguma termiņu komercdarbībai zvejniecībā šo noteikumu 1.1.1., 1.1.2. un 1.1.3.apakšpunktā minētajos ūdeņos nosaka, ņemot vērā zvejā izmantojama kuģa atbilstības apliecības (Certificate of Compliance) vai kuģa kuģošanas spējas apliecības derīguma termiņu.

11. Atļauju (licenci) izsniedz uz vienu gadu, ja pretendents:

11.1. plāno zvejot šo noteikumu 1.1.1. un 1.1.2.apakšpunktā minētajos ūdeņos ar nomātu zvejas kuģi;

11.2. iepriekšējā atļaujas (licences) darbības periodā šo noteikumu 1.1.1., 1.1.2. vai 1.1.3.apakšpunktā minētajos ūdeņos ar vienu zvejas kuģi gada laikā ir divas reizes pārkāpis zvejniecību regulējošo normatīvo aktu prasības.

12. Ja atļauja (licence) ir nozaudēta, aģentūra vai attiecīgā pašvaldība pēc atļaujas (licences) īpašnieka rakstiska pieprasījuma saņemšanas izsniedz atļaujas (licences) dublikātu.

13. Ja mainās atļaujas (licences) īpašnieka nosaukums vai juridiskais statuss, atļaujas (licences) īpašnieks 10 darbdienu laikā pēc minēto nosacījumu iestāšanās iesniedz aģentūrā vai attiecīgajā pašvaldībā pārreģistrācijas iesniegumu un dokumentus, kas pamato grozījumu izdarīšanu izsniegtajā atļaujā (licencē).

14. Atļauju (licenci) anulē, ja atļaujas (licences) īpašnieks zvejā iekšējos ūdeņos vai zvejniecībā šo noteikumu 1.1.1., 1.1.2. vai 1.1.3.apakšpunktā minētajos ūdeņos ar vienu zvejas kuģi gada laikā vairāk nekā divas reizes ir pārkāpis zvejniecību regulējošo normatīvo aktu prasības vai pārtraucis komercdarbību zvejniecībā.

15. Pašvaldības katru gadu līdz 15.jūlijam un 15.janvārim iesniedz aģentūrā informāciju par attiecīgajā pusgadā izsniegtajām atļaujām (licencēm), norādot atļaujas (licences) īpašnieka nosaukumu un reģistrācijas numuru.

III. Atļaujas (licences) izsniegšanas atteikums

16. Aģentūra ir tiesīga atteikt pretendentam atļaujas (licences) izsniegšanu, ja:

16.1. iesniegtie dokumenti nav precīzi vai ir kļūdaini un pretendents pēc atkārtota aģentūras rakstiska pieprasījuma 10 darbdienu laikā nav iesniedzis papildu informāciju;

16.2. pretendentam ir nodokļu parāds;

16.3. pretendentam, kas pirmo reizi pieteicies atļaujas (licences) saņemšanai, zvejai šo noteikumu 1.1.2.apakšpunktā minētajos ūdeņos gada laikā nav pieejams zvejas limits, kas nodrošinātu komercdarbību zvejniecībā vismaz šādā apjomā:

16.3.1.  150 tonnu mencu vai 1000 tonnu reņģu un brētliņu – traļu zvejas kuģiem ar 220 kilovatu (kW) un lielāku dzinēja jaudu;

16.3.2.  500 tonnu reņģu, brētliņu – traļu zvejas kuģiem ar 110 līdz 219 kilovatu (kW) lielu dzinēja jaudu;

16.4. pretendents iepriekšējās atļaujas (licences) darbības periodā ar vienu zvejas kuģi gada laikā vairāk nekā divas reizes ir pārkāpis zvejniecību regulējošo normatīvo aktu prasības;

16.5. pretendentam piederošais un zvejai plānotais kuģis ar tā iekļaušanu Latvijas zvejas kuģu sarakstā pārsniegtu Eiropas Savienības tiesību aktos paredzēto Eiropas Kopienas kopējā zvejas kuģu reģistra datubāzē Latvijai noteikto zvejas kuģu kopējās dzinēju jaudas un kopējās bruto tonnāžas robežlīmeni;

16.6. pretendentam piederošā un zvejai Rīgas jūras līcī plānotā kuģa iekļaušana Latvijas zvejas kuģu sarakstā neatbilst Eiropas Savienības tiesību aktu prasībām par kuģa piedalīšanos zvejā Rīgas jūras līcī references periodā no 2000.gada līdz 2001.gadam vai šā kuģa dzinēja jauda pārsniedz 221 kilovatu (kW).

17. Pašvaldība ir tiesīga atteikt pretendentam atļaujas (licences) izsniegšanu, ja:

17.1. iesniegtie dokumenti nav precīzi vai ir kļūdaini un pretendents pēc atkārtota pašvaldības rakstiska pieprasījuma 10 darbdienu laikā nav iesniedzis papildu informāciju;

17.2. pretendentam ir nodokļu parāds;

17.3. pašvaldībai nav pieejams brīvs zvejas limits konkrētajos iekšējos ūdeņos;

17.4. pretendents iepriekšējās atļaujas (licences) darbības periodā gada laikā vairāk nekā divas reizes ir pārkāpis zvejniecību regulējošo normatīvo aktu prasības.

18. Aģentūras un pašvaldības lēmumu par atļaujas (licences) izsniegšanas atteikumu var apstrīdēt un pārsūdzēt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

IV. Valsts nodevas apmērs par atļaujas (licences) izsniegšanu un valsts nodevas maksāšanas kārtība

19. Par atļaujas (licences) izsniegšanu komercdarbībai zvejniecībā šo noteikumu 1.1.1., 1.1.2., 1.1.3. un 1.1.4.apakšpunktā minētajos ūdeņos ir noteikts šāds valsts nodevas apmērs:

19.1. starptautiskajos un citu valstu ūdeņos ārpus Baltijas jūras – 50 latu;

19.2. Baltijas jūras un Rīgas jūras līča ūdeņos aiz piekrastes ūdeņiem – 25 lati;

19.3. Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņos – 10 latu;

19.4. iekšējos ūdeņos – 10 latu.

20. Par atļaujas (licences) pārreģistrāciju pretendents maksā valsts nodevu 10 procentu apmērā no šo noteikumu 19.punktā paredzētā valsts nodevas apmēra.

21. Atļaujas (licences) saņēmējs valsts nodevu samaksā pirms atļaujas (licences) saņemšanas.

22. Valsts nodevu par atļauju (licenci) komercdarbībai zvejniecībā šo noteikumu 1.1.1., 1.1.2. un 1.1.3.apakšpunktā minētajos ūdeņos ieskaita valsts pamatbudžetā.

23. Valsts nodevu par atļauju (licenci) komercdarbībai zvejniecībā šo noteikumu 1.1.4.apakšpunktā minētajos ūdeņos ieskaita attiecīgās pašvaldības budžetā.

V. Noslēguma jautājums

24. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2005.gada 11.janvāra noteikumus Nr.39 “Kārtība, kādā izsniedzamas speciālās atļaujas (licences) komercdarbībai zvejniecībā” (Latvijas Vēstnesis, 2005, 9., 172.nr.).

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Zemkopības ministrs J.Dūklavs

 

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2009.gada 12.septembri.

 

1.pielikums

Ministru kabineta

2009.gada 8.septembra noteikumiem Nr.1015

KN1015-PIEL1_PAGE_1.JPG (153303 bytes)

KN1015-PIEL1_PAGE_2.JPG (142426 bytes)

Zemkopības ministrs J.Dūklavs


 

2.pielikums

Ministru kabineta

2009.gada 8.septembra noteikumiem Nr.1015

KN1015-PIEL2.JPG (91663 bytes)

Zemkopības ministrs J.Dūklavs

 
 

3.pielikums

Ministru kabineta

2009.gada 8.septembra noteikumiem Nr.1015

KN1015-PIEL3.JPG (70535 bytes)

Zemkopības ministrs J.Dūklavs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!