• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru sanāksmē: 2009.gada 3.septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.2009., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197353

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atklājot starptautisko izstādi "Riga Food 2009"

Vēl šajā numurā

10.09.2009., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru sanāksmē: 2009.gada 3.septembrī


 

VidM: Par grozījumiem likumā “Par Latvijas Republikas dalību Kioto protokola elastīgajos mehānismos”

3.septembrī valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināts Vides ministrijas sagatavotais Ministru kabineta likumprojekts “Grozījumi likumā “Par Latvijas Republikas dalību Kioto protokola elastīgajos mehānismos””.

Likumprojekts precizē institūciju nosaukumus – valsts aģentūras “Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra” vietā ir valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs”.

Likumprojekts paredz atsevišķas ministrijas funkcijas, kas saistītas ar projektu organizēšanu un izvērtēšanu, deleģēt sabiedrībai ar ierobežotu atbildību “Vides investīciju fonds”, kurai ir ilgstoša un sekmīga pieredze šādu projektu īstenošanā.

 

VidM: Par Ģenētiski modificēto organismu uzraudzības padomi

3.septembrī valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināts Vides ministrijas sagatavotais Ministru kabineta noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 22.septembra noteikumos Nr.783 “Ģenētiski modificēto organismu uzraudzības padomes nolikums””.

Noteikumu projekts paredz aizstāt 5.10.apakšpunktā noteikto, ka Ģenētiski modificēto organismu uzraudzības padomes sastāvā ir Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras pārstāvis.

Sakarā ar to, ka valsts aģentūra “Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra” ir likvidēta ar 2009.gada 1.augustu, Vides ministrija padomes sastāvā deleģē piedalīties Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāvi.

 

VidM: Par prasībām nolietotu transportlīdzekļu pārstrādei

3.septembrī valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināts Vides ministrijas sagatavotais Ministru kabineta noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 6.aprīļa noteikumos Nr.243 “Prasības nolietotu transportlīdzekļu pārstrādei un vides prasības apstrādes uzņēmumiem””.

Ar šo noteikumu projektu tiek transponētas vairākas Eiropas Parlamenta un Padomes 2000.gada 18.septembra Direktīvā 2000/53/EK minētas definīcijas un prasības vides aizsardzības preventīvajiem pasākumiem attiecībā uz transportlīdzekļu ražošanā izmantojamiem materiāliem, kā arī precizētas atsauces uz normatīvajiem aktiem.

Tiek paredzēti pasākumi nolietotajos transportlīdzekļos esošo rezerves daļu atkārtotai izmantošanai un pārstrādei, kā arī skaidri noteikti pasākumi nolietoto transportlīdzekļu savākšanas sistēmas izveidošanai.

Noteikumu projektā noteikts, ka transportlīdzekļu būvētājs vai tā pilnvarots pārstāvis, ja tas ir izveidojis nolietotu transportlīdzekļu apsaimniekošanas sistēmu, izstrādā un iesniedz Latvijas Vides aizsardzības fonda administrācijā nolietotu transportlīdzekļu apsaimniekošanas sistēmas izveides un īstenošanas plānu turpmākajiem pieciem gadiem atbilstoši normatīvajiem aktiem par dabas resursu nodokļa maksāšanas un atmaksāšanas kārtību par transportlīdzekļiem un par kārtību, kādā atbrīvo no dabas resursu nodokļa samaksas par transportlīdzekļiem. Plānā paredz pasākumus, kas nodrošina atkārtotai izmantošanai piemērotu detaļu atkārtotu izmantošanu un atkārtotai izmantošanai nepiemērotu detaļu reģenerāciju, dodot priekšroku pārstrādei, ja tas ir pamatoti no vides aizsardzības viedokļa un atbilstoši normatīvo aktu prasībām attiecībā uz transportlīdzekļu drošību un vides aizsardzību, it īpaši emisijām gaisā un trokšņa kontroli.

Noteikumu projektā tiek precizēti nolietoto transportlīdzekļu pārstrādes uzņēmuma pārskatam pievienojamie dokumenti attiecībā uz pārstrādes uzņēmumā veiktajām sasmalcināšanas darbībām.

Vides ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

 

ZM: Par izmaiņām kredītu garantiju sniegšanas programmā lauksaimniekiem

Zemkopības ministrija izstrādājusi Ministru kabineta rīkojuma projektu “Grozījumi Lauksaimniecības un lauku attīstības kredītu garantēšanas programmā 2007.–2013.gadam”, ko 3.septembrī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Ņemot vērā situāciju Latvijas tautsaimniecībā, Lauksaimniecības un lauku attīstības kredītu garantēšanas programmā 2007.–2013.gadam precizēti atbalstāmie darbības veidi kredītu garantiju veidā lauku uzņēmējiem un to apvienībām.

Turpmāk lauksaimnieki no valsts akciju sabiedrības “Lauku attīstības fonds” varēs saņemt kredītu garantijas:

• lauku saimniecību modernizācijai;

• lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšanai;

• atbalstam jaunajiem lauksaimniekiem;

• arodapmācībām un informācijas pakalpojumiem;

• lauksaimniecības un mežsaimniecības infrastruktūras attīstībai un pielāgošanai;

• zvejas un akvakultūras pasākumiem;

• citiem pasākumiem lauku un lauksaimniecības attīstībai;

• galvinieka sniegtam galvojumam par komersantiem, kas Lauku atbalsta dienestā pieteikušies atbalstam Kopējās lauksaimniecības politikas īstenošanas pasākumos.

Tāpat izmaiņas programmā paredz, ka uz atbalstu var pretendēt visi Latvijas teritorijā darbojošies lauku uzņēmēji un to apvienības, kas atbilst Lauksaimniecības un lauku attīstības kredītu garantēšanas programmas 2007.–2013.gadam prasībām.

Rīkojuma projekts stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

 

ZM: Par atbalsta maksājumu pamatojumu gatavošanu lauku attīstības pasākumiem

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumos “Kārtība, kādā administrē Eiropas Lauksaimniecības garantiju fondu, Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai un Eiropas Zivsaimniecības fondu, kā arī valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauksaimniecībai, lauku un zivsaimniecības attīstībai un publicē informāciju par atbalsta saņēmējiem”, ko 3.septembrī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Grozījumi paredz, ka turpmāk atbalsta maksājumu pamatojumus lauku attīstības pasākumiem gatavos valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centrs”.

Šīs izmaiņas nodrošinās, ka atbalsta maksājumu pamatojumus visā programmēšanas periodā gatavos viens kompetents izpildītājs.

Paredzēts, kā tādējādi nepieciešamie dati tiks uzkrāti un apkopoti regulāri, bet maksājumu pamatojumu gatavos pēc ZM pieprasījuma, iepriekš noslēdzot deleģējuma līgumu.

Grozījumi stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

 

ZM: Par lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības atbilstības izvērtēšanu atbalsta piešķiršanai

Zemkopības ministrija izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu “Noteikumi par lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības reģistrācijai nepieciešamajiem dokumentiem un šīs sabiedrības atbilstības izvērtēšanu atbalsta piešķiršanai”, ko 3.septembrī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Ministru kabineta noteikumu projekts paredz, ka lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību atbilstības izvērtēšanu, kas būs bezmaksas pakalpojums, veiks Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA).

Noteikumos papildināti arī lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību vērtēšanas kritēriji, paredzot, ka sabiedrībās, kuru neto apgrozījums pārsniedz 5 miljonus latu, izpildvara ir nošķirta no lēmējvaras.

Izstrādāto noteikumu projekts aizstās līdzšinējos 2007.gada 13.novembra Ministru kabineta noteikumus Nr.777 “Noteikumi par lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības reģistrācijai nepieciešamajiem dokumentiem un šīs sabiedrības atbilstības izvērtēšanu atbalsta saņemšanai”.

Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļaaa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!