• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2009., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197267

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrs: Par īstermiņa atbalsta pasākumiem piena nozarei

Vēl šajā numurā

09.09.2009., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanu

 
 

Veselības ministres Baibas Rozentāles prioritāte ierobežotajos finanšu apstākļos ir gādāt, lai pacientiem tiktu nodrošināta neatliekamā medicīniskā palīdzība līdz slimnīcai un slimnīcā. Tādēļ tuvāk iedzīvotājiem tiek atvērti jauni neatliekamās palīdzības brigāžu punkti, kā arī regulāri un precīzi tiek apzinātas neatliekamās medicīniskās palīdzības saņemšanas iespējas universitātes klīnikās, daudzprofilu reģionālajās slimnīcās, kā arī pārējās slimnīcās, kurās neatliekamā medicīniskā palīdzība tiek nodrošināta 24 stundas diennaktī.

Lai būtu iespējams apmaksāt slimnīcu neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumus un jaunveidojamo diennakts traumpunktu darbību, sadarbībā ar Finanšu ministriju veikta novembra un decembra naudas plūsmas pārdale uz septembri un oktobri. Veselības ministrija sadarbībā ar ārstniecības iestādēm ir aprēķinājusi arī nepieciešamo finansējumu neatliekamās palīdzības nodrošināšanai novembrī un decembrī.

Veselības ministre B.Rozentāle: “Esmu saņēmusi uzaicinājumu 8.septembrī Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā ziņot par nepieciešamo finansējumu neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanai stacionāros un traumpunktos. Minētie jautājumi detalizēti tika pārrunāti arī 3.septembrī, tiekoties ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski. Ministru prezidents aicināja uzsākt grafika izstrādi slimnīcu kredītsaistību atmaksai. Piekrītot tam, es uzskatu, ka apmaksu iespējams veikt, ja adekvātā apmērā tiek piešķirti papildu līdzekļi neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanai. Jāatzīmē, ka slimnīcās palīdzība pacientiem jau tiek sniegta ievērojami vairāk, nekā to paredzēja ierobežotās kvotas. Rezultātā slimnīcām izveidojusies pārstrāde par reāli sniegtu neatliekamo palīdzību. Valsts nedrīkst palikt slimnīcām parādā par cilvēku dzīvību glābšanu. Mana cīņa par finansējuma atgūšanu ir bijis mans galvenais uzdevums kopš stāšanās amatā, un es to turpināšu. Ir redzams, ka valdības koalīcijas partneri iedziļinājušies un izpratuši veselības nozares nozīmību mūsu valsts attīstībā un papildu finansējuma nepieciešamību.”

 

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!