• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Dobeles novada vadību un iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2009., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197187

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

08.09.2009., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Dobeles novada vadību un iedzīvotājiem

 

4.septembrī Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere viesojās Dobeles novadā, apmeklējumu sākot ar K.Ulmaņa piemiņas muzeja “Pikšas” apskati bijušā Valsts prezidenta dzimšanas dienā. V.Zatlers iepazinās ar muzeja ekspozīciju un tikās ar Bērzes pagasta iedzīvotājiem un muzeja darbiniekiem. Sarunā Valsts prezidents atgādināja Kārļa Ulmaņa nozīmi Latvijas valsts veidošanā un īpaši valsts saimnieciskajā attīstībā, kā arī “Pikšu” muzeja lomu sabiedrībā. Viņš augstu novērtēja “Pikšu” māju sakoptību. Bērzes pagasta iedzīvotāji un muzeja “Pikšas” darbinieki aicināja prezidentu apmeklēt šo vietu atkārtoti.

Ierodoties Dobelē, Valsts prezidents tikās ar pilsētas iedzīvotājiem un ar tiem pārrunāja visplašāko jautājumu loku: kad beigsies krīze, kā atbalstīt uzņēmējdarbību, īpaši uzņēmējdarbības sākšanu. V.Zatlers interesējās par konkrētiem priekšlikumiem un to, ko iedzīvotāji sagaida no pārmaiņām. Iedzīvotāji bija vienisprātis, ka ir nepieciešama aktīva rīcība un reāla reformu īstenošana.

Tikai dažas dienas pēc jaunā mācību gada sākuma Valsts prezidents viesojās Dobeles 1.vidusskolā, lai tiktos gan ar pilsētas skolēniem, gan novada skolu direktoriem. Kuplā pulkā sapulcējušies skolēni ar V.Zatleru pārrunāja valsts nozīmi un izcēla vērtības, kas liecina par valsts iedzīvotāju piederību Latvijai. Diskusijas laikā bērni interesējās par dažādiem jautājumiem: gan par to, kā valstī radās krīze, gan tās ietekmi uz izglītības darbiniekiem un pašiem skolēniem, gan ar ekonomisko attīstību saistītiem jautājumiem. Tāpat skolēnus interesēja prezidenta loma valstī un tas, kā V.Zatlers izlēma kļūt par Valsts prezidentu. Savukārt V.Zatleru interesēja jauniešu redzējums, kāpēc jāpaliek un jādzīvo Latvijā, kā arī kāpēc daļa jauniešu izvēlas doties prom.

Skolu direktori pauda savu redzējumu par izglītības reformu un tās gaitu. Pozitīvi vērtējams, ka mācību iestāžu vadītāji uzsvēra: pastāvošās problēmas novadā tiek aktīvi risinātas. Skolu direktori izteica satraukumu par iespējām nodrošināt jauniešiem interešu izglītību un sporta nodarbības, kā arī par izglītības pieejamību ne tikai transporta, bet arī izglītības satura ziņā. Tika uzsvērts stratēģiskas domāšanas par izglītības pieejamību trūkums. Būtisks diskusiju jautājums bija iedzīvotāju migrācija lauku vidē un skolu reorganizēšanas nozīme un ietekme šajā procesā.

Dobelē Valsts prezidentam bija iespēja apmeklēt pilsētas Amatniecības vidusskolu un tikties ar visu novada profesionālās izglītības iestāžu vadītājiem.

Vēlāk diskusija par Dobeles novada aktualitātēm, valsts reformu un ekonomisko grūtību radītajiem izaicinājumiem turpinājās Dobeles novada domē, kur Valsts prezidents tikās ar novada pašvaldības vadību un deputātiem. V.Zatlers ar deputātiem pārrunāja Valsts prezidenta sasauktās Ministru kabineta ārkārtas sēdes darba kārtības jautājumus, kā arī deputātu skatījumu uz izglītības, veselības un valsts pārvaldes reformām un iespējām uzņēmējdarbības veicināšanai.

Valsts prezidentam bija arī vairākas iespējas iepazīties ar uzņēmējdarbību novadā. Viņš apmeklēja Dobeles novada laikraksta “Zemgale” tipogrāfiju un redakciju, tikās ar zemnieku saimniecības “Paugurīši” īpašniekiem, iepazinās ar vienu no lielākajiem putu polistirola ražotājiem Latvijā SIA “Tenax”, kā arī tikās ar citiem Dobeles novada uzņēmējiem un Jaunbērzes pagasta iedzīvotājiem.

Kopš prezidentūras sākuma līdz 2009.gada 1.septembrim Valsts prezidents ir apmeklējis 70 apdzīvotās vietas ārpus Rīgas un Jūrmalas. Kopā viņš ir apmeklējis vairāk nekā pusi no visiem novadiem un viesojies visās Latvijas lielajās pilsētās.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!