• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iepazīstoties ar autobūves kompleksa projektu Jelgavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2009., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197178

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par budžeta izstrādes gaitu un principiem – process turpinās

Vēl šajā numurā

08.09.2009., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iepazīstoties ar autobūves kompleksa projektu Jelgavā

 

4.septembrī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Maskavas pilsētas valdības ministru, Zinātnes un rūpniecības politikas departamenta vadītāju Jevgēņiju Panteļējevu, Jelgavas domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu, Latvijas un Krievijas kopuzņēmuma “Amo Plant” valdes priekšsēdētāju Alekseju Maslovu, kuri iepazīstināja ar Krievijas un Latvijas kopuzņēmuma “Amo Plant” projektu, kas paredz 2010.gada pirmajā pusē sākt autobusu un vieglo kravas automobiļu ražošanu.

Ministru prezidents V.Dombrovskis bija gandarīts par veiksmīgi sākto Maskavas un Jelgavas sadarbības projektu, kas atjaunos autorūpniecības tradīcijas Latvijā, kā arī veidos jaunas darba vietas.

Maskavas pilsētas valdības ministrs J.Panteļējevs norādīja, ka celtniecības projektu veiksmīgi realizējuši Latvijas celtniecības uzņēmumi un to darbinieki, tika izmantoti vietējo ražotāju būvmateriāli, kā arī Jelgavas pilsētas vadība sniedza būtisku atbalstu un izpratni. J.Panteļējevs pauda pārliecību, ka uzsāktais jaunais attīstības projekts – plastmasas izstrādājumu ražotnes izveide – vēl vairāk sekmēs savstarpējo ekonomiskās sadarbības paplašināšanu.

Kopuzņēmuma “Amo Plant” valdes priekšsēdētājs Aleksejs Maslovs iepazīstināja ar mašīnbūves kompānijas plānotajām iecerēm ražot autobusus, skolas autobusus, vidēji lielas kravas mašīnas un speciālo tehniku, kā atkritumu savākšanas auto, mobilos servisa centrus, ugunsdzēšanas automašīnas u.c. Sarunā tika izklāstīts perspektīvais projekts “Amo Plast” plastmasas izstrādājumu ražotnes izveidei, lai tādējādi nodrošinātu auto virsbūvju detaļu ražošanu uzņēmumā.

Jelgavas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš uzsvēra, ka šis projekts pilsētai un Zemgalei ir ļoti nozīmīgs, jo līdztekus automašīnu ražošanai attīstīsies arī citi, ar autobūvi saistīti uzņēmumi.

 

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!