• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par intelektuālo konkurētspēju – atbildot uz akadēmiķu vēstuli. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2009., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197177

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

LATVIJA: NODOMU PROTOKOLS

Vēl šajā numurā

08.09.2009., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par intelektuālo konkurētspēju – atbildot uz akadēmiķu vēstuli

 

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis nosūtījis rezolūciju ekonomikas ministram Artim Kamparam un izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei sakarā ar bijušo valsts prezidentu Vairas Vīķes-Freibergas un Gunta Ulmaņa, kā arī Ivara Lāča, Mārča Auziņa, Ivara Kalviņa, Roberta Ķīļa, Jura Ekmaņa un Elmāra Grēna atklāto vēstuli Ministru prezidentam par strukturālām pārmaiņām augstākajā izglītībā un zinātnē.

Ministru prezidents norāda, ka, ņemot vērā vēstulē pausto viedokli par augstākās izglītības un zinātnes sistēmas pašreizējo situāciju Latvijā un nepieciešamajām reformām tajā, viņš uzskata, ka valdībai ir jāatbalsta šāds ierosinājums un nekavējoties jāsāk darbs pie tādu procesu virzīšanas, kas sekmētu šo sektoru stratēģisku attīstību, kvalitātes un starptautiskās konkurētspējas paaugstināšanos, kā arī valsts budžeta līdzekļu visaugstāko atdevi un izlietojuma maksimālu efektivitāti izglītībā un zinātnē.

Lai realizētu minēto, kā arī vēstulē norādīto mērķu sasniegšanu, Ministru prezidents uzdod ekonomikas ministram A.Kamparam izveidot un vadīt darba grupu, kā vietnieci pieaicinot izglītības un zinātnes ministri T.Koķi. Darba grupai jāizstrādā reformu pasākumu kopums, kas vērsti uz Latvijas uzņēmumu, tostarp izglītības pakalpojumus sniedzošu, starptautiskās konkurētspējas palielināšanu. Ekonomikas ministram un izglītības un zinātnes ministrei līdz šā gada 10.septembrim uzdots sniegt Ministru prezidentam informāciju par šobrīd notiekošajām un vidējā termiņā plānotajām reformām, kas būtu vērstas uz izglītības un zinātnes sistēmas attīstību un ar to saistītā potenciāla izmantošanu Latvijas valsts salīdzinošās konkurētspējas uzlabošanā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!