• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 7. jūnija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.1999., Nr. 184/185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19710

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.227

Par atvaļinājuma piešķiršanu V.Krištopanam

Vēl šajā numurā

08.06.1999., Nr. 184/185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 7. jūnija sēdē

Akceptēts rīkojuma projekts "Par mācību un pāraudzināšanas iestādes "Pilcene" dibināšanu". Tas paredz saskaņā ar likumu "Par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu nepilngadīgajiem" nodibināt minēto mācību un pāraudzināšanas iestādi, kas paredzēta likumpārkāpējiem zēniem vecumā no 15 līdz 18 gadiem.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par Saldus rajona Novadnieku pagasta, Zirņu pagasta, Brocēnu pilsētas lauku teritorijas un Saldus pilsētas administratīvās robežas grozīšanu". Saldus pilsētas administratīvās robežas grozījumi nepieciešami, lai pilsētā iekļautu teritorijas, kuras ir funkcionāli saistītas un kurām ir kopīga komunālā infrastruktūra ar pilsētu.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Republikas valdības, Igaunijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības protokolu par Baltijas aizsardzības koledžas un tās personāla statusu".

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Par Latvijas Republikas valdības un Horvātijas Republikas valdības nolīgumu par gaisa satiksmi".

Akceptēts noteikumu projekts "Dzelzceļa tehniskās inspekcijas nolikums". Dzelzceļa tehniskā inspekcija būs Satiksmes ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas kontrolēs un uzraudzīs valsts noteikto kustības drošības prasību ievērošanu dzelzceļā.

Akceptēts noteikumu projekts "Par valsts autoceļa statusa piešķiršanu". Noteikumu projekta pielikumos uzskaitīti Latvijas Republikas valsts galvenie autoceļi, Latvijas Republikas valsts 1.šķiras autoceļi un Latvijas Republikas valsts 2.šķiras autoceļi.

Komiteja akceptēja likumprojektu "Tautas skaitīšanas likums". Šis likums noteiks, kā organizējama un veicama tautas skaitīšana, tautas skaitīšanas objektus, informācijas avotus, tautas skaitīšanas sagatavošanas un veikšanas darbu galvenos izpildītājus, iedzīvotāju un skaitīšanā iesaistīto institūciju tiesības un pienākumus, kā arī skaitīšanā iegūto datu izmantošanu.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1998.gada 17.marta noteikumos Nr.89 "Noteikumi par higiēnas prasībām zvejas produktu ražošanai un piedāvājumam tirgū". Noteikumiem paredzēts pievienot pielikumus "Zvejas produktu svaiguma kritēriji", "Zvejas produktu lieluma kritēriji" un "Paraugu masa zvejas produktu klasifikācijai". Grozījumu projekts izstrādāts saskaņā ar Eiropas līguma prasībām likumdošanas saskaņošanas jomā.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Zāļu iegādes, uzglabāšanas, izlietošanas un uzskaites kārtība ārstniecības iestādēs". Tie noteiks kārtību, kādā ārstniecības iestādes iegādājas, uzglabā, izlieto un uzskaita zāles.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1997.gada 23.decembra noteikumos Nr.432 "Degvielas aprites noteikumi".

Akceptēts noteikumu projekts "Jēlspirta un spirta zuduma normas". Šie noteikumi noteiks jēlspirta un spirta zuduma normas jēlspirta, spirta un alkoholisko dzērienu ražošanas uzņēmumiem ražošanas, pārstrādes, pārvadāšanas un uzglabāšanas procesā, kurš notiek akcīzes preču noliktavā.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1999.gada 16.februāra noteikumos Nr.48 "Noteikumi par valsts nodevu par speciālas atļaujas (licences) izsniegšanu atsevišķiem uzņēmējdarbības veidiem".

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1997.gada 7.oktobra noteikumos Nr.348 "Atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanas noteikumi".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Kārtība, kādā piemēro akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem, kurus izmanto citu preču ražošanai". Šie noteikumi noteiks kārtību, kādā akcīzes nodokļa alkoholiskajiem dzērieniem maksātājs piemēro likumā "Par akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem" noteikto samazināto nodokļa likmi tiem alkoholiskajiem dzērieniem, kurus piegādā juridiskajām personām, kas alkoholiskos dzērienus izmanto citu preču (izņemot alkoholiskos dzērienus) ražošanā, un kārtību, kādā nodokli atmaksā ražotājam, kas izved no Latvijas Republikas muitas teritorijas preces, kurām par izejvielu izmantoti alkoholiskie dzērieni, par kuriem ir samaksāts nodoklis atbilstoši likumā "Par akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem" noteiktajai samazinātajai nodokļa likmei.

Akceptēts noteikumu projekts "Kārtība, kādā atmaksājams akcīzes nodoklis degvieleļļai, tās aizstājējproduktiem un komponentiem, ja tie tiek izmantoti par kurināmo". Paredzams, ka uzņēmumiem, kas degvieleļļu izmanto par kurināmo, no valsts budžeta atmaksā nodokli atbilstoši likumā "Par akcīzes nodokli naftas produktiem" noteiktajai likmei attiecīgajam laikposmam par katru izmantoto degvieleļļas kilogramu, bet ne vairāk kā par 129 kilogramiem uz vienu saražoto megavatstundu.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Par sadzīves atkritumu pārstrādes un apglabāšanas veidiem un par sadzīves atkritumu pārstrādes un apglabāšanas atļauju izsniegšanas kārtību". Sadzīves atkritumu pārstrādes veidi ir šādi: metālu, metālu savienojumu attīrīšana un pārstrāde; papīra pārstrāde; stikla pārstrāde; plastmasu pārstrāde; citu sadzīves atkritumu pārstrāde; sadzīves atkritumu kompostēšana. Sadzīves atkritumu apglabāšanas veidi ir sadzīves atkritumu apglabāšana izgāztuvēs un sadzīves atkritumu apglabāšana poligonos.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!