• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par veselības aprūpes reformu skaidrošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.09.2009., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197070

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

04.09.2009., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par veselības aprūpes reformu skaidrošanu

 

Veselības ministre Baiba Rozentāle noraida pārmetumus par nepietiekami veiktu komunikāciju ar sabiedrību, vietējo pašvaldību un slimnīcu vadītājiem par reformām veselības aprūpes nozarē.

Divu mēnešu laikā veselības ministre katru nedēļu ir tikusies gan ar Rīgas, gan reģionu slimnīcu un pašvaldību vadītājiem, lai skaidrotu pašreizējo situāciju veselības aprūpē un pārrunātu pēdējās izmaiņas veselības aprūpes finansēšanas un organizēšanas kārtībā. Tikšanās mērķis bijis pārrunāt katras ārstniecības iestādes turpmāko darbību veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanā iedzīvotājiem.

Kā norāda B.Rozentāle: “Kopš stāšanās amatā regulāri esmu viesojusies reģionu slimnīcās un skaidrojusi, kā iedzīvotājiem tiks nodrošināti veselības aprūpes pakalpojumi. Tikšanās laikā vienmēr esmu skaidri iezīmējusi konkrēto ārstniecības iestāžu nākotnes darbību. Neesmu vairījusies apmeklēt pašvaldības, kur iedzīvotāji protestēja pret gaidāmajām reformām, piemēram, Alūksnē un Limbažos. Tieši otrādi – es gāju ar viņiem tikties, lai mazinātu viņu bažas par to, kā turpmāk viņi saņems kvalitatīvu medicīnisko palīdzību. Tādēļ pārmetumi par nevēlēšanos atbildēt par reformu gaitu ir nepamatoti. Tieši tikšanās ar Latvijas iedzīvotājiem un viņu izteiktais atbalsts manam darbam stiprina manu apņēmību turpināt strādāt ar vēl lielāku enerģiju.”

Veselības ministre B.Rozentāle apmeklējusi Saldus, Limbažu, Alūksnes, Balvu, Gulbenes, Ludzas, Rēzeknes, Vidzemes un Madonas slimnīcas; piedalījusies Latvijas Pašvaldību savienības Veselības un sociālo lietu komitejas sanāksmē, Rīgas domes Veselības aprūpes koordinācijas padomes sanāksmē, kā arī tikusies ar lielo reģionālo slimnīcu, Preiļu, Krāslavas un Bauskas slimnīcu vadītājiem.

 

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!