• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrija: Par aizturēto dzērājšoferu automašīnu uzglabāšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.09.2009., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/197056

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 1.septembrī

Vēl šajā numurā

04.09.2009., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrija: Par aizturēto dzērājšoferu automašīnu uzglabāšanu

 

Iekšlietu ministrija (IeM) radusi risinājumu, kā optimizēt izmaksas, kas valstij rodas, atbilstoši likuma kārtībai izņemot un glabājot spēkratus autovadītājiem, kuri aizturēti par transportlīdzekļu vadīšanu reibumā.

Lai samazinātu izdevumus, kas valstij rodas par tā saukto aizturēto dzērājšoferu automašīnu uzglabāšanu speciālajos maksas stāvlaukumos, Iekšlietu ministrija radusi iespēju turpmāk Rīgā un Rīgas reģionā šos transportlīdzekļus novietot apsargātā zonā IeM administratīvā kompleksa teritorijā Čiekurkalnā.

Kā skaidro ministrijā, šāds lēmums nodrošina, ka būtiski mazinās izmaksu slogs valsts budžetā, jo nav nepieciešamības par šo pakalpojumu maksāt privātajām firmām. “Ir būtiski, lai savulaik pieņemtais lēmums atbrīvot satiksmi no transportlīdzekļiem, kurus vada reibumā esoši autovadītāji, bīstami apdraudot pārējos satiksmes dalībniekus, šajā krīzes budžeta situācijā nemazinātu mūsu struktūrvienību līdzekļus. Šis ir apsveicams risinājums, jo prognozējam līdzekļu ietaupījumu,” sacīja iekšlietu ministre Linda Mūrniece.

Jau iepriekš IeM īstenojusi likumdošanas izmaiņas un uzlabojusi savu struktūrvienību darbu, veicinot iereibušiem autovadītājiem izņemto transportlīdzekļu apriti un samazinot glabājamo transportlīdzekļu skaitu. Jau vēstīts, ka šādu transportlīdzekļu glabāšana prasa ievērojamus valsts budžeta līdzekļus, tāpēc Iekšlietu ministrija meklē risinājumus, kā samazināt šos tēriņus.

Tautā par dzērājšoferiem saukto autovadītāju izņemtos transportlīdzekļus atbilstoši pastāvošajiem noteikumiem visā Latvijas teritorijā glabā vairākos desmitos valsts un arī privātos auto stāvlaukumos, kur par katru transportlīdzekli ik dienas IeM spiesta maksāt ievērojamas summas. 2005.gadā tika ieviestas dzīvē likumdošanas normas, kas cita starpā paredzēja arī transportlīdzekļu izņemšanu aizturētajiem iereibušajiem autovadītājiem, protokolu sastādīšanu, atsevišķos gadījumos vadītājam pat aresta piemērošanu, bet dzērājšoferu automašīnas nogādāšanu ar evakuatoru apsargātā stāvlaukumā. No 2006.gada 1.janvāra līdz 2009.gada 2.septembrim kopumā izņemts 38 233 automašīnu.

Iereibušiem autovadītājiem izņemto transportlīdzekļu glabāšanas funkciju IeM padotības iestādes veic kopš 2006.gada 1.janvāra.

Šis ir tikai viens no pasākumiem, kas īstenots budžeta taupības nolūkā. Sākot jau ar 2008.gada nogali, iekšlietu sistēmā notikušas vērienīgas strukturālās izmaiņas ar mērķi samazināt izdevumus, tajā pašā laikā saglabājot efektīvu iekšlietu sistēmas iestāžu darbību. Līdzekļu taupības nolūkā Iekšlietu ministrija veikusi vairāku padotības iestāžu apvienošanu un likvidēšanu, bet likvidēto amata vietu skaits līdz gada beigām sasniegs aptuveni divus tūkstošus.

 

Iekšlietu ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!