• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finansējumu sporta skolu treneru algām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.09.2009., Nr. 140 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196938

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iespēju tiešsaistē sekot Saeimas darbam

Vēl šajā numurā

03.09.2009., Nr. 140

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finansējumu sporta skolu treneru algām

 

Saeimas Sporta apakškomisijas deputāti 1.septembrī, pārrunājot jaunatnes sporta aktualitātes, vienojās ar vēstuli vērsties valdībā, aicinot rast finansējumu sporta skolu treneru algām.

 “Aicināsim valdību 2010.gada valsts budžetā sporta skolu pedagogu algām atrast finansējumu 2,5 miljonu latu apmērā,” norādīja apakškomisijas priekšsēdētājs Dzintars Ābiķis. “Šī summa ne tuvu nav pietiekama optimālai jaunatnes sporta dzīves organizēšanai, tomēr ļauj saglabāt esošo sporta skolu sistēmu.”

Apakškomisijas sēdē klātesošie Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Pašvaldību savienības un Sporta izglītības iestāžu direktoru padomes pārstāvji, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas pārstāvji bija vienisprātis, ka šim mērķim nepieciešams atrast naudu.

 “Nemaz nerunājot par daudzajiem pozitīvajiem aspektiem, ko dod jauniešu sportošana, gribu atgādināt, ka sporta skolās bieži vien trenējas jaunieši ne no tām labvēlīgākajām ģimenēm. Un, ja valsts nedos iespēju lietderīgi pavadīt laiku, būs jādomā par jaunu cietumu celtniecību,” uzsvēra Dz.Ābiķis.

Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāve apliecināja, ka, nerodot nepieciešamo finansējumu, iespēju trenēties varētu zaudēt tūkstošiem sporta skolu audzēkņu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!