• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieprasot skaidrojumu Bičkoviča pilsonības lietā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2009., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196830

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ķīnas vicepremjera oficiālo vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

01.09.2009., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pieprasot skaidrojumu Bičkoviča pilsonības lietā

 

Ņemot vērā publiskajā telpā izplatītās aizdomas par Augstākās tiesas priekšsēdētāja Ivara Bičkoviča pilsonības iegūšanas likumību, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis pieprasījis tieslietu ministra Mareka Segliņa juridisku izvērtējumu par pilsonības piešķiršanas apstākļiem un dokumentācijas pamatotību.

 “Lūdzu Jūs līdz š.g. 2.septembra plkst. 12.00 sniegt rakstiskus paskaidrojumus attiecībā uz bijušās Naturalizācijas pārvaldes priekšnieces E.Aldermanes publiskajā telpā pausto viedokli par Latvijas Republikas pilsonības piešķiršanu Augstākās tiesas priekšsēdētājam Ivaram Bičkovičam. Cik pamatots ir viedoklis par to, ka Augstākās tiesas priekšsēdētājam Ivaram Bičkovičam Latvijas Republikas pilsonība ir piešķirta nelikumīgi, ievērojot, ka šāda satura paziņojumi rada būtisku kaitējumu Latvijas kā tiesiskas valsts tēlam.

Paskaidrojumos lūdzu sniegt juridisku pamatojumu tam, ka pilsonības piešķiršanas I.Bičkovičam pārbaudes lietas virzība savulaik no Naturalizācijas pārvaldes tika pārņemta uz Tieslietu ministriju. Lūdzu paskaidrojumiem pievienot tieslietu ministra vai tā pienākumu izpildītāja rezolūcijas kopiju, ar kuru šī lieta tika pārņemta un tai noteikts konfidencialitātes statuss. Savos paskaidrojumos lūdzu īpaši skaidrot apstākļus, kuru dēļ šī pārbaudes lieta tika klasificēta.

Saviem paskaidrojumiem lūdzu pievienot pilsonības piešķiršanas I.Bičkovičam pārbaudes lietas visu materiālu kopijas.”

 

Valsts kancelejas  Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!