• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides ministrija: Par projektu atlases otro kārtu ūdenssaimniecības attīstībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2009., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196824

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par iespēju vēl pieteikties Lauku attīstības programmās

Vēl šajā numurā

01.09.2009., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides ministrija: Par projektu atlases otro kārtu ūdenssaimniecības attīstībai

 

27.augustā stājās spēkā Vides ministrijas izstrādātie grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 28.jūlija noteikumos Nr.606 “Noteikumi par darbības programmas “Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma 3.4.1.1.aktivitāti “Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība apdzīvotās vietās ar iedzīvotāju skaitu līdz 2000”” (grozījumi).

Lai nodrošinātu Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējuma apguvi, grozījumi paredz 2.projektu iesniegumu atlases kārtu sākt paātrināti – jau ar šā gada 1.septembri, nevis 2010.gadā, kā tika plānots iepriekš.

Informācija par projektu iesniegumu sagatavošanu ir pieejama Vides ministrijas mājaslapas sadaļā “Fondi un investīcijas”.

Aktivitātes ietvaros pirmajā projektu iesniegumu atlases kārtā tika apstiprināts 71 projekts 50,28% apmērā no atlases kārtā pieejamā ERAF līdzfinansējuma. Pirmās projektu iesniegumu atlases kārtas ERAF līdzfinansējuma kvota Vidzemes plānošanas reģionā izmantota 42,18% apmērā, Rīgas plānošanas reģionā – 47,89%, Kurzemes plānošanas reģionā – 94,80%, Zemgales plānošanas reģionā – 30,94% un Latgales plānošanas reģionā – 47,33% apmērā.

Jautājumus par aktivitātes īstenošanu un projektu iesniegumu sagatavošanu var uzdot pa e-pastu: esfondi@vidm.gov.lv.

3.4.1.1.aktivitātes “Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība apdzīvotās vietās ar iedzīvotāju skaitu līdz 2000” mērķis ir ūdenssaimniecības pakalpojumu – ūdensapgādes un notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas – kvalitātes uzlabošana un ūdenssaimniecības pakalpojumu pieejamības paplašināšana, nodrošinot kvalitatīvu dzīves vidi, samazinot vides piesārņojumu un ūdenstilpju eitrofikāciju jeb pastiprinātu aļģu augšanu, sekmējot ūdens resursu un energoresursu racionālu izmantošanu.

Tās ietvaros tiek atbalstīta ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstības projektu realizācija apdzīvotās vietās ar iedzīvotāju skaitu no 200 līdz 2000 un apdzīvotās vietās, kur iedzīvotāju skaits ir mazāks nekā 200, kā arī autonomas ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas (skolas un citi) attīstība, ja ir būtiski vides piesārņojuma riski, sabiedrības veselības riski vai arī ieguvumi reģionālās attīstības veicināšanai.

Aktivitāte “Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība apdzīvotās vietās ar iedzīvotāju skaitu līdz 2000” tiek īstenota atklātas projektu iesniegumu atlases ietvaros. Tas nozīmē, ka projekta iesniedzējs var būt jebkurš ieinteresētais ūdenssaimniecības sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs, kas saskaņā ar pārvaldes lēmumu, pārvaldes līgumu vai pašvaldības un kapitālsabiedrības līgumu (atkarībā no projekta iesniedzēja juridiskā statusa) sniedz ūdenssaimniecības pakalpojumus projekta teritorijā.

Aktivitātes ietvaros īstenotos projektus līdzfinansē no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem. Aktivitātes ietvaros pieejamais publiskais finansējums sastāv no Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējuma 100 848 003 latu apmērā un nacionālā publiskā finansējuma, ko nodrošina projekta iesniedzēji, un tā minimālais apjoms ir 17 796 708 lati.

Atbildīgā iestāde par aktivitātes ieviešanu ir Vides ministrija, savukārt sadarbības iestāde – Centrālā finanšu un līgumu aģentūra.

 

Vides ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!