• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jurģi bērnu centrā "Marsa gatve". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.1999., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19676

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Lidot gribu. Bet lidoju vairāk pārnestā nozīmē"

Vēl šajā numurā

03.06.1999., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jurģi bērnu centrā "Marsa gatve"

Maijs izskanējis ar jauku notikumu Rīgas bāreņu sociālās rehabilitācijas un atbalsta centrā "Marsa gatve". Astoņos mēnešos īstenots Latvijas Bērnu fonda un Rīgas pilsētas domes kopīgais projekts — durvis vēris jaunais krīzes centrs tā sauktajiem ielas bērniem vecumā no 7 līdz 15 gadiem. Bērnu fonds sagādāja līdzekļus celtniecībai un remontam, kā arī daļējai telpu iekārtošanai. Bet Rīgas dome finansēs centra darbību. Lielu atbalstu snieguši arī vietējie un ārzemju sponsori.

Projekta mērķis — nodrošināt bērniem nepieciešamo sociālo, psiholoģisko un medicīnisko palīdzību, tiesību aizsardzību, kā arī konsultēt ģimenes.

Krīzes centra atklāšanā piedalījās Rīgas mērs Andris Bērziņš, Bērnu fonda prezidents Andris Bērziņš, Bērnu fonda patronese Aina Ulmane, ģenerālsponsoru pārstāve Kornēlija Volfa no Kristīgā bērnu fonda Vācijas biroja, arī no citām firmām un organizācijām.

Gaišajā zālē skanēja pateicības vārdi, smaržoja ziedi visiem, kuri tuvinājuši šo dienu, protams, arī celtniekiem un jaunajam personālam. Dziedāja bērnu nama "Imanta" audzēkņi. Centra direktore Ieva Bicāne iededzināja pirmo svecīti gaismai un siltumam jaunajā mītnē.

Viesi priecājās par mājīgajām telpām. 1.jūlijā, kad tās būs pilnīgi iekārtotas, ieradīsies pirmie 20 bērni. Viņus gaida istabiņas ar 2—3 gultiņām, plaša dzīvojamā telpa nodarbībām, rotaļām, vairākas labiekārtotas virtuves (kur saimniekos paši audzēkņi), dušas, sanitārie mezgli. Jūnijā aprīkos kabinetus 22 pedagogiem. Te strādās arī psihoterapeits un psihologs.

Radīti visi apstākļi, lai 20—60 dienas bērni dzīvotu, mācītos, attīstītu savas radošās spējas. Ja pa šo laiku ģimenē apstākļi uzlabosies, tad bērns atgriezīsies savās mājās. Ja ne,— viņš nonāks audžu ģimenē, adoptācijā, aizbildniecībā vai sociālās aprūpes iestādē.

Tas ir jau piektais Latvijas Bērnu fonda nozīmīgais projekts, veltīts bērniem, kuri zaudējuši vecāku aprūpi un aizsardzību.

Aina Adermane

Foto: Harijs Burmeistars


5.JPG (35962 BYTES)
Lenti griež Rīgas mērs Andris Bērziņš un Kornēlija Volfa

4.JPG (14941 BYTES)
Stūrītis dzīvojamā telpā;

1.JPG (19760 BYTES)
Latvijas Bērnu fonda patronese Aina Ulmane un jaunā Krīzes centra direktore Ieva Bicāne

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!