• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasniedzot Ata Kronvalda fonda balvas pedagogiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2009., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196585

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties konferencē "Latvija. Izaugsme. Labklājība"

Vēl šajā numurā

27.08.2009., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasniedzot Ata Kronvalda fonda balvas pedagogiem

 

26.augustā Valsts prezidents Valdis Zatlers deviņiem Latvijas izglītības darbiniekiem pasniedza Ata Kronvalda fonda balvas.

Šogad balvas saņēma Kultūras un radošās industrijas izglītības centra Administratīvās un skolvadības daļas vadītāja Regīna Gedzjuna, Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas bioloģijas skolotāja Lauma Micāne, Talsu Valsts ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotāja un direktore Inguna Raituma, Valmieras Valsts ģimnāzijas fizikas skolotāja Inese Purmale, Daugavpils Krievu vidusskolas – liceja latviešu valodas un literatūras skolotāja Inga Sokolova, Jēkabpils Valsts ģimnāzijas matemātikas skolotāja Sarmīte Vilcāne, Ziemeļvalstu ģimnāzijas bioloģijas skolotāja Tamāra Zitcere un Vecpiebalgas vidusskolas ģeogrāfijas un angļu valodas skolotāja Mirdza Zommere. Liepājas Raiņa 6.vidusskolas bioloģijas skolotājai Inesei Vītoliņai pēc nāves piešķirto balvu saņēma viņas meita Agnese Vītoliņa.

Pasniedzot balvas, Valsts prezidents uzsvēra: “Mēs esam paši mācījušies, kāds mūs ir mācījis vai arī mēs kādam kaut ko esam mācījuši. Līdz ar to šis process, ko sauc par mācīšanos vai par mūža izglītību, vai mūža darbu, ir faktiski neizbēgams. Tas ir iekodēts cilvēces būtībā. Neviena diena mūsu dzīvē nepaiet, nemācoties vai kādu nemācot. Bet skolotājs ir īpašs, jo viņš to dara apzināti, ar misijas un kaislīgu darba mīlestības sajūtu, ar prieku par rezultātu.” Pievēršoties skolotāja un skolēna attiecībām, V.Zatlers norādīja, ka skolotājam “nav lielāka prieka kā sava skolēna panākumi. Un katrs skolotājs, es ļoti labi zinu, seko saviem audzēkņiem visu mūžu un priecājas par viņu panākumiem”. Uzrunas nobeigumā viņš pievērsās balvas saņēmējiem un piebilda, ka “vienmēr skolotāju vidū ir labākie, aktīvākie, nesavtīgākie un sirdsdegsmes pilnākie kā šodienas Ata Kronvalda fonda stipendiāti”.

Ata Kronvalda balvu – medaļu, diplomu un stipendiju – piešķir zinātniekiem, pedagogiem un studentiem par ievērojamu ieguldījumu talantīgāko skolēnu apzināšanā un izglītošanā, skolēnu zinātniski pētnieciskās darbības organizēšanā un vadīšanā. Balvas tiek pasniegtas kopš 1989.gada. Līdz ar Latvijas neatkarības atgūšanas brīdi tradicionāli tās pasniedz Rīgas pilī.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!