• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Norvēģijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2009., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196575

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Pārtikas un veterinārā dienesta darbu

Vēl šajā numurā

27.08.2009., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Norvēģijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 18.augustā tikās ar Norvēģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Nilsu Ūlavu Stāvu, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

G.Daudze pateicās par vēstnieka aktīvo darbu Latvijas un Norvēģijas attiecību stiprināšanā. Piecu gadu darbības laikā vēstnieks sniedzis būtisku ieguldījumu ciešas sadarbības veidošanā un, aktīvi apmeklējot pašvaldības un skolas, sekmējis dialogu arī reģionālā līmenī, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs. Abas puses apliecināja, ka sadarbība starp valstīm ir plaša un daudzveidīga. Īpašu gandarījumu vēstnieks izteica par ciešajiem kontaktiem starp Latvijas un Norvēģijas nevalstiskajām organizācijām un skolām.

Arī abu valstu sadarbība Afganistānā, kur Norvēģijas vadītajā vienībā dienesta pienākumus pilda lielākā daļa Latvijas karavīru, raksturojama kā ļoti laba, akcentēja N.Ū.Stāva.

Saeimas priekšsēdētājs apliecināja, ka Latvija pildīs saistības pret starptautiskajiem partneriem un turpinās dalību NATO vadītajā Starptautisko drošības spēku misijā Afganistānā.

G.Daudze arī pateicās par atbalstu, kas Norvēģijas finanšu instrumenta ietvaros dod iespēju Latvijā īstenot projektus valstij nozīmīgās jomās.

Saeimas priekšsēdētājs ar vēstnieku pārrunāja gaidāmās Baltijas valstu un Ziemeļvalstu parlamentu priekšsēdētāju ikgadējās konferences darba kārtību, kas šogad norisināsies Oslo no 25. līdz 27.augustam un kurā parlamentu vadītāji plāno pārrunāt aktuālos starptautiskos un reģionālās sadarbības jautājumus.

Norvēģijas Karalistes vēstnieks Latvijā N.Ū.Stāva tika akreditēts 2004.gada septembrī. Pirms tam viņš strādājis Norvēģijas Karalistes Ārlietu ministrijā un Norvēģijas diplomātiskajās pārstāvniecībās Kanādā, Marokā, Šveicē un Vācijā. Par nopelniem Latvijas valsts labā N.Ū.Stāvam piešķirts III šķiras Triju Zvaigžņu ordenis.

 

(Pirmpublikācija — “LV”, Nr. 132, 20.08.2009.)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!