• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par slimnīcu turpmāko darbu reģionos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2009., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196569

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par staļinisma un nacisma upuru atceres dienu 23.augustā

Vēl šajā numurā

27.08.2009., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par slimnīcu turpmāko darbu reģionos

 

Apmeklējot Kurzemes reģiona slimnīcas, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti pārliecinājās par nepieciešamību slimnīcām veidot apvienības un organizēt darbu atbilstoši pašreizējai situācijai.

 “Šonedēļ esam tikušies ar Tukuma, Talsu, Kuldīgas, Ventspils un Liepājas pašvaldību un slimnīcu pārstāvjiem, kā arī viesojušies sociālās aprūpes centrā “Piltene”. Situācija ir saspringta, un sarunas par iestāžu turpmāko nākotni jārisina nekavējoties,” uzsver komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Stāvoklis dažādās slimnīcās ir atšķirīgs, piemēram, Ventspils slimnīca ir sakārtota un joprojām saglabā savu reģionālo nozīmi, savukārt daudz satraucošāka situācija ir Talsu pusē, atzīst A.Barča. Talsu slimnīca jau ir sākusi sarunas ar Ventspils un Kuldīgas slimnīcām par iespējamu apvienības veidošanu. Taču jāņem arī vērā, ka šādu apvienību starp vairāku pašvaldību pārziņā esošām iestādēm nevar izveidot viena mēneša laikā.

Gan pašvaldības un slimnīcas, gan Saeimas deputāti ar nepacietību gaida Veselības ministrijas redzējumu par veselības nozares attīstību. Tāpēc ir nolemts 12.augustā uz Saeimu aicināt Veselības ministrijas vadību un ierēdņus.

No Veselības ministrijas kā vadošās valsts pārvaldes iestādes veselības nozarē sagaidām skaidrību par gaidāmajiem grozījumiem veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtībā, kā arī jaunā māsterplāna būtību, norādīja A.Barča. Tāpat uz Saeimas komisijas sēdi tiks aicināti Kurzemes reģiona pašvaldību un slimnīcu pārstāvji, lai, jau sēžot pie kopīga galda, vienotos par tālāko rīcību katras konkrētās slimnīcas gadījumā.

Ņemot vērā iedzīvotāju un mediķu paustās bažas par veselības nozares attīstību, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti Saeimas sesiju starplaikā apmeklē medicīnas iestādes valsts reģionos. Jūlijā komisija jau apmeklējusi slimnīcas Preiļos, Balvos, Alūksnē, Smiltenē, Ludzā, Aizkrauklē un Rēzeknē, kā arī Latgales novada rehabilitācijas centru “Rāzna”. Komisija plāno apmeklēt Jēkabpils, Daugavpils un Krāslavas slimnīcas, kā arī tikties ar Līvānu novada pašvaldības pārstāvjiem un iedzīvotājiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!