• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas Apmeklētāju centrā jūnijā saņemtajiem iedzīvotāju priekšlikumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2009., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196556

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas komisijas iesaisti ES komisāra izvēlē

Vēl šajā numurā

27.08.2009., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas Apmeklētāju centrā jūnijā saņemtajiem iedzīvotāju priekšlikumiem

 

Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrs jūnijā saņēmis daudzus iedzīvotāju viedokļus un priekšlikumus par 2009.gada valsts budžeta grozījumiem. Iedzīvotāji aizvien aktīvāk izmanto iespēju priekšlikumus iesniegt klātienē – jūnijā centrā vērsās 184 apmeklētāji, kas ir vairāk nekā 2008.gada laikā kopā.

Savos iesniegumos un telefona zvanos iedzīvotāji aicināja, piemēram, ieviest progresīvo ienākuma nodokli, likvidēt uzņēmumu padomes un valdes, kā arī apkarot kontrabandu un attīstīt ražošanu. Tāpat saņemti ierosinājumi ieviest valsts monopolu alkohola tirdzniecībai un naudas maiņas darījumiem.

Kāda pensionāre ierosina samazināt pievienotās vērtības nodokli zālēm un mācību grāmatām, kā arī pārskatīt gāzes tarifus. Tāpat daļa iedzīvotāju savos iesniegumos par valsts budžetu negatīvi vērtē sociālo garantiju samazināšanu un aicina īstenot tālredzīgas strukturālās reformas, sakārtot atalgojuma sistēmu. Apmeklētāju un informācijas centrs ne tikai nodrošina privātpersonu pieņemšanu klātienē, bet pieņem arī pa pastu iesūtītos iesniegumus. Kopumā jūnijā saņemts 571 iesniegums un sniegtas vairāk nekā 140 atbildes uz jautājumiem, kas saņemti pa informatīvo tālruni un elektronisko pastu.

Centrā ir pieejami informatīvie materiāli par Saeimu. Tajā var uzzināt par likumprojektu pieņemšanas gaitu parlamentā, saņemt konsultācijas par Saeimas mājaslapā pieejamo datubāzu lietošanu, kā arī par ekskursiju iespējām parlamenta ēkā. Tāpat centrā ir iekārtota telpa, kurā iedzīvotāji var tikties ar Saeimas deputātiem un amatpersonām.

Apmeklētāju un informācijas centrs atrodas Rīgā, Jēkaba ielā 16 (ieeja no Trokšņu ielas). Tas strādā katru darba dienu no plkst. 9.00 līdz 16.30. Centrs ir atvērts jebkuram apmeklētājam – lai tajā iekļūtu, nav nepieciešama caurlaide. Konsultācijas pieejamas ne tikai klātienē, bet arī pa Saeimas informatīvo tālruni 67087321 un e-pastu info@saeima.lv.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!