• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par EDSO Parlamentu asamblejas rezolūciju par Molotova-Ribentropa paktu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2009., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196547

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Investīciju bankas garantiju līgumu

Vēl šajā numurā

27.08.2009., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par EDSO Parlamentu asamblejas rezolūciju par Molotova-Ribentropa paktu

 

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Parlamentu asambleja (PA) piektdien, 3.jūlijā, Viļņā notiekošajā sesijā pieņēma rezolūciju “Sadalītā Eiropa atkal apvienota” (Divided Europe Reunited). Rezolūcijā staļinisma un nacisma totalitārie režīmi novērtēti kā vienlīdz noziedzīgi, informē Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Eglītis.

Rezolūcijā norādīts, ka divdesmitajā gadsimtā Eiropa pieredzēja divus galvenos totalitāros režīmus – nacismu un staļinismu. Rezolūcijā teikts, ka abi šie režīmi nodarīja lielu postu un veica noziegumus pret cilvēci, skaidro J.Eglītis.

EDSO PA aicina valstis skaidri un nepārprotami nosodīt totalitārismu, kā arī nepieļaut staļinisma un nacisma režīmu pagātnes glorificēšanu. “Diskusijas par rezolūciju bija plašas, un panāktā vienošanās Latvijai ir īpaši nozīmīga vēsturiskā konteksta dēļ,” uzsver Latvijas delegācijas vadītājs.

Tāpat Viļņā notiekošajā sesijā daudz tika runāts par drošību Kaukāza reģionā, īpaši Gruzijā. EDSO PA pieņēma vairākas citas rezolūcijas par starptautiski aktuāliem jautājumiem, tai skaitā par drošības situāciju Afganistānā un Irānā.

EDSO PA izveidota 1990.gadā un apvieno 320 parlamentāriešus no 56 EDSO dalībvalstīm. EDSO PA Latvijas delegācijas sastāvā ir Jānis Eglītis, Andrejs Klementjevs un Gunārs Laicāns. PA pulcējas vairākas reizes gadā, lai apspriestu plašu jautājumu loku, kas attiecas uz EDSO galamērķa sasniegšanu – drošības garantēšanu visā EDSO reģionā.

 

(Pirmpublikācija — “LV”, Nr. 104, 04.07.2009.)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!