• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Amerikas Savienoto Valstu senatora vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2009., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196543

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atbalstu grūtībās nonākušiem kredītņēmējiem

Vēl šajā numurā

27.08.2009., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Amerikas Savienoto Valstu senatora vizīti Latvijā

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 30.jūnijā, tikās ar ASV senatoru Džordžu Voinoviču. Tikšanās laikā pārrunātas Latvijas un ASV attiecības, ASV preču tranzīts caur Latviju uz Afganistānu, kā arī drošības politikas un enerģētikas jautājumi.

Saeimas priekšsēdētājs pateicās Dž.Voinovičam par Latvijai sniegto atbalstu ceļā uz dalību NATO. G.Daudze augstu novērtēja arī senatora personīgo ieguldījumu bezvīzu režīma ieviešanā ar ASV.

Senators atzinīgi novērtēja Latvijas karavīru piedalīšanos NATO vadītajā misijā Afganistānā. “Latvija ir mūsu uzticams partneris. Mēs novērtējam to, it īpaši šajā laikā, kad Latvijai jāpieņem tik smagi lēmumi ekonomikas stabilizācijai,” teica Dž.Voinovičs.

Pārrunājot NATO lomu pasaulē, Dž.Voinovičs norādīja, ka jāveicina arī Dienvidbalkānu valstu virzība uz dalību Ziemeļatlantijas līguma aliansē, jo tas sekmētu šo valstu attīstību atbilstoši demokrātijas standartiem. Senators arī kavējās atmiņās par laiku, kad Latvija vēl bija okupēta un atradās PSRS sastāvā. Ticot, ka kādreiz viss mainīsies un Latvija atkal būs brīva, Dž.Voinovičs, toreiz vēl kā Klīvlendas mērs, pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados kopā ar domubiedriem piedalījās Latvijas neatkarības atbalsta pasākumos un 18.novembrī pie pilsētas mērijas tradicionāli tika pacelts Latvijas karogs. Republikāņu partijas pārstāvis Dž.Voinovičs ASV Senātā darbojas kopš 1999.gada. Vairāk nekā četrdesmit gadu ilgās politiskās karjeras laikā viņš bijis arī Ohaio štata gubernators un Klīvlendas pilsētas mērs.

Novērtējot senatora ieguldījumu Latvijas ārpolitikas interešu veicināšanā un bezvīzu režīma ar ASV ieviešanā, 2009.gada 15.maijā Dž.Voinovičam pasniegts Triju Zvaigžņu ordenis.

 

(Pirmpublikācija — “LV”, Nr. 101, 01.07.2009.)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!