• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par autoceļu nodevas ieviešanas atlikšanu līdz 2011.gadam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2009., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196542

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas asamblejas organizēto Baltijas ceļa 20.gadadienas atzīmēšanu

Vēl šajā numurā

27.08.2009., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par autoceļu nodevas ieviešanas atlikšanu līdz 2011.gadam

 

Saeima pirmdien, 29.jūnijā, otrajā lasījumā kā steidzamus atbalstīja Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sagatavotos grozījumus Autoceļu lietošanas nodevas likumā (skat. šā “LV” laidiena 50.lpp.), kas paredz nodevu par valsts galveno autoceļu lietošanu ar kravas transportlīdzekļiem ieviest no 2011.gada 1.janvāra. Nevalstiskās organizācijas vairākkārt vērsušās valdībā ar aicinājumu šajos ekonomiskās krīzes apstākļos nepalielināt finansiālo slogu autopārvadātājiem, un valdība šo aicinājumu atbalsta, norāda likumprojekta autori.

Tāpat nodevas ieviešana jāatliek, jo pagaidām nav izdevies ar Krieviju un Baltkrieviju vienoties par izmaiņām starpvaldību nolīgumos par automobiļu starptautisko satiksmi. Šie nolīgumi spēkā esošajā redakcijā paredz savstarpējus atbrīvojumus no nodokļiem un valsts nodevām, kas saistītas ar autoceļu izmantošanu vai uzturēšanu. Līdz ar to vienpusēja autoceļu lietošanas nodevas ieviešana būtu minēto starpvaldību nolīgumu pārkāpums.

Likumā precizēta arī nodevu atmaksas kārtība un noteikts, ka lēmumu par nodevas atmaksāšanu pieņems administrators – Autotransporta inspekcija. Nodevas atmaksa notiks no Satiksmes ministrijas valsts pamatbudžeta valsts autoceļu fonda programmas pašu ieņēmumiem 15 dienu laikā pēc nodevas maksātāja pamatota iesnieguma iesniegšanas administratoram.

Paredzēts, ka likuma izmaiņas stāsies spēkā 2009.gada 1.jūlijā.

Grozījumi Autoceļu lietošanas nodevas likumā otrajā galīgajā lasījumā tika pieņemti, “par” balsojot 79 deputātiem.

 

(Pirmpublikācija — “LV”, Nr. 100, 30.06.2009.)

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!