• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts ieņēmumu dienesta darbu tuvplānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2009., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196537

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vecuma pensiju ierobežojumu atcelšanu invalīdiem

Vēl šajā numurā

27.08.2009., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts ieņēmumu dienesta darbu tuvplānā

 

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāti 25.augustā iepazinās ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbu, aktualitātēm nodokļu iekasēšanas un ēnu ekonomikas apkarošanas jomā.

 “Tas ir pozitīvi, ka Valsts ieņēmumu dienests nodokļu iekasēšanā vairāk orientējas uz izskaidrojošiem un izglītojošiem pasākumiem, nevis tikai uz represīvām nodokļu piedziņas metodēm,” Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas viedokli pauda tās priekšsēdētājs Guntis Bērziņš.

Šā gada septiņos mēnešos no 559 fiziskajām personām, kurām ir konstatēta nereģistrēta saimnieciskā darbība, ievērojama daļa šo personu pēc pārrunām ar VID darbiniekiem legalizējuši savu saimniecisko darbību un reģistrējušies kā nodokļu maksātāji, kā arī iesnieguši nodokļu deklarācijas un deklarējuši ienākumus. Savukārt 80 personām VID ir veicis nodokļu auditus un aprēķinājis papildu nodokļus 5,7 miljonu latu apmērā, bet deviņām personām pēc kriminālprocesa virzītāja pieprasījuma ir veikti iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķini, nosakot valsts budžetam 170 tūkstošu latu zaudējumus, komisiju informēja VID ģenerāldirektora vietniece Nellija Jezdakova.

Pārrunājot akcīzes nodokļa iekasēšanas tendences, deputāti aicināja VID lielāku uzmanību pievērst ieņēmumiem no tabakas izstrādājumu un alkoholisko dzērienu akcīzes nodokļa, kas atpaliek no plānotajiem ieņēmumiem. “Tas ir būtiski, cik naudas iekasējam, jo šā gada septiņos mēnešos ieņēmumi no cigaretēm ir plānoti kā otri lielākie – tūlīt aiz naftas produktiem, bet plāna izpilde ir ar mīnusa zīmi,” uzsvēra komisijas priekšsēdētāja biedre Baiba Rivža.

Tāpat deputāti interesējās, kā tiek kontrolēta nodokļu nomaksa tiem uzņēmējiem, kuri konkursa kārtībā saņēmuši valsts pasūtījumu. “Tas ir absurds, ka no valsts naudas nemaksā nodokļus un to neviens nokontrolē,” pauda komisijas deputāts Alberts Krūmiņš. N.Jezdakova informēja par VID sagatavotajiem priekšlikumiem, kas paredz, ka konkursā var uzvarēt tikai uzņēmēji bez nodokļu parādiem.

Komisijas sēdē deputāti tika informēti arī par VID darbu samazināta finansējuma apstākļos, veicot nodokļu auditus un tematiskās pārbaudes, kā arī par jauno fizisko personu riska analīzes sistēmas ieviešanu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!