• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kontrole: Par Garkalnes novada domes administratīvo izdevumu revīziju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.2009., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196498

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

26.08.2009., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kontrole: Par Garkalnes novada domes administratīvo izdevumu revīziju

 

Garkalnes pašvaldības budžets nesniedz skaidru priekšstatu par plānotajiem izdevumiem un nenodrošina caurskatāmu un salīdzināmu informāciju, revīzijā konstatējusi Valsts kontrole (VK). Budžets nav sagatavots atbilstoši normatīvo aktu prasībām. Turklāt Garkalnes novada dome (Dome) nav ieviesusi VK iepriekšējās revīzijas ieteikumus.

Domes rīcība ar pašvaldības līdzekļiem nav bijusi mērķtiecīga, lietderīga un atbilstoša normatīvo aktu prasībām, tos ieguldot Berģu pamatskolas sporta laukuma izbūvē (84 582 latus), kā arī apmaksājot degvielas izdevumus (46 941 latu). Kopumā revidenti neguva pārliecību, ka ir veikti būvniecības darbi par 127 389 latiem.

Dome veikusi nepamatotu samaksu (6272 latus) par neveiktiem darbiem ūdens ņemšanas vietas izbūvei ārējās ugunsdzēsības vajadzībām un pirmsskolas izglītības iestādes “Skudriņas” rekonstrukcijai.

Revidenti konstatēja, ka uzklātais bruģis Garkalnes pamatskolas teritorijā ir par 158 m2 mazākā platībā, nekā uzrādīts darbu pieņemšanas–nodošanas aktos. Iztrūkstošais bruģis maksājis 1952 latus, un pārbaudes dienā Domes būvvaldes vadītājs neuzrādīja, kur tas dabā ir atrodams. Vēlāk būvvaldes vadītājs skaidroja, ka neuzklātais bruģis ir sakrauts un novietots Garkalnes pamatskolas teritorijā, taču pēc pārbaudes veikšanas VK neguva pārliecību, ka uzrādītais bruģis šajā vietā atrodas trīs gadus.

Pretēji normatīvo aktu prasībām pašvaldība nav izstrādājusi teritorijas attīstības programmu, kā rezultātā Dome nav pildījusi savas funkcijas. Lai nodrošinātu racionālu un lietderīgu budžeta izdevumu plānošanu un izlietošanu, Domei ir jāizstrādā teritorijas attīstības programma atbilstoši normatīvo aktu prasībām, to sasaistot ar katrai izdevumu kategorijai paredzēto līdzekļu apjomu.

Lai arī 2008.gada 12.decembrī pieņemtais normatīvais akts noteica samazināt atlīdzībai paredzēto finansējumu, Domes vadība ar 2009.gada 1.janvāri darbiniekiem amatalgas ir palielinājusi vidēji par 55,02%.

Pašvaldība nav ievērojusi vienlīdzīgu pieeju, samazinot izdevumus atlīdzībai, jo izdevumu samazinājums administrācijai bijis trīs reizes mazāks nekā pārējām pašvaldības iestādēm.

Revīzijā konstatēts, ka darba tiesisko attiecību nodrošināšana neatbilst normatīvo aktu prasībām, jo ne visos gadījumos ir noslēgti darba līgumi un noteikti amata pienākumi, ar darbiniekiem nav noslēgtas papildu vienošanās par izmaiņām amatalgas likmē, nav veikti darba algas aprēķini un izmaksas atbilstoši darba līgumam, kā arī nav nodrošināta darbinieku savlaicīga informēšana par izmaiņām tajos.

Atbildīgie darbinieki revidentiem sniedza pretrunīgu informāciju un nevarēja uzrādīt amata pienākumu aprakstus, kā arī darba līgumos nebija norādīti darba pienākumi. Iespējams, ar Domes 2009.gada 12.jūnija vēstuli Nr.E-01-03/3 saņemtie dokumenti (amatu apraksti) ir parakstīti ar atpakaļejošu datumu.

Likumības revīzija “Garkalnes novada domes administratīvo izdevumu plānošanas un izlietošanas atbilstība normatīvo aktu prasībām” veikta par laiku no 2008.gada 1.janvāra līdz 2009.gada 30.aprīlim, kā arī veiktas atsevišķu projektu, kas realizēti no 2006.gada līdz 2009.gadam, izpildes faktiskās pārbaudes.

 

Valsts kontroles informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!