• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties akcijā "Top Latvijas Likteņdārzs!". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.08.2009., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/196432

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

25.08.2009., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties akcijā “Top Latvijas Likteņdārzs!”


 

LIKTENDARZS1.JPG (18921 bytes)

LIKTENDARZS2.JPG (28653 bytes)
Svētdien, 23.augustā, Valsts prezidents Valdis Zatlers piedalījās Likteņdārza talkā, sēja zālīti Ābelīšu alejā un, dziedot kopā ar grupas “Prāta Vētra” solistu Renāru Kauperu, iedvesmoja pārējos talciniekus aktīvam darbam
Foto: Toms Kalniņš, VPK

23.augustā Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere piedalījās Latvijas Televīzijas akcijā “Top Latvijas Likteņdārzs!”, lai atbalstītu nacionālo un visas Eiropas līmeņa kultūras projektu “Likteņdārzs”, kas ar Latvijas tautas atbalstu top Koknesē, Krievkalna salā Daugavas vidū.

Valdis Zatlers iesaistījās ābelīšu alejas zālītes stādīšanas darbos, veidoja ugunskuru vietas LTV vakara pasākuma daļai. Valsts prezidents dziedāja kopā ar Renāru Kauperu un jauniešiem no “Mazās kavalērijas”, iedvesmojot talciniekus aktīvam darbam.

Būdams Likteņdārza patrons, Valsts prezidents atzina, ka dārza galvenā ideja ir mūsu mantojums: “Kaut kas ir jāatstāj katrai paaudzei, ne tikai gēni. Ir jāatstāj piemiņa, ir jāatstāj kultūras mantojums, tikuma mantojums, ir jāatstāj arī materiālais un zemes mantojums.” Novērtējot parka nozīmi Latvijas tautai, viņš uzsvēra: “Ja šodien mēs novērtējam Brīvības pieminekli, tad nākotnē sabiedrība novērtēs arī Likteņdārzu.”

Pirms trīs mēnešiem, 23.maijā, Valsts prezidents ar ģimeni piedalījās Likteņdārza iekārtošanas darbos Meža dienu laikā, kad salas teritorijā tika vākti sakrituši koku zari, lapas, akmeņi no lauka, kā arī iestādīti jauni koki.

Likteņdārzs ir nacionāla un visas Eiropas līmeņa projekts, kas ar Latvijas tautas atbalstu top Kokneses salā, Daugavas vidū. Likteņdārzs top kā kultūrvēsturiska piemiņas vieta, lai iemūžinātu Latvijas tautas piemiņu, kas kļuvusi par 20.gadsimta totalitāro režīmu upuriem.

Projekts sākts Latvijas 90.gadadienā, un to plānots pilnībā pabeigt desmit gadu laikā kā dāvanu Latvijas 100.dzimšanas dienā.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!