• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Pašvaldību savienības 9.kongresā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.1999., Nr. 179/180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19640

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Pašvaldību savienības rezolūcija

Par 2000. gada pašvaldību budžeta veidošanas pamatprincipiem

Vēl šajā numurā

02.06.1999., Nr. 179/180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Pašvaldību savienības 9.kongresā

Viesītē 1999.gada 28.maijā

P20.JPG (19188 BYTES)P17.JPG (19835 BYTES)

Valsts prezidents Guntis Ulmanis — sarunā ar Viesītes jauno paaudzi; LPS 9.kongresā Viesītē (no kreisās) — LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis, Valsts prezidents Guntis Ulmanis, Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Ivars Millers un Saeimas deputāts Kārlis Greiškalns

P12.JPG (17347 BYTES)P26.JPG (16092 BYTES)

Debatējot — Saeimas deputāts Jānis Škapars, īpašu uzdevumu ministrs valsts pārvaldes un pašvaldību reformas jautājumos Jānis Bunkšs un finansu ministrs Ivars Godmanis; zemkopības ministrs Pēteris Salkazanovs: "Pašvaldības ir spēks, ar ko rēķinās"

P10.JPG (16857 BYTES)P5.JPG (14746 BYTES)

Viesītes pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Dimitrijevs un LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis; Mālpils pagasta padomes priekšsēdētājs Aleksandrs Lielmežs

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Par koncepcijas metiem un pretmetiem

Ar Ministru prezidenta rīkojumu Nr.155 jau 23. aprīlī tika izveidota darba grupa reģionālā administratīvi teritoriālā iedalījuma reformas koncepcijas izstrādāšanai. Tāpat ar Ministru prezidenta rīkojumu Nr.194 līdzšinējā četrpadsmit personu darba grupa 14.maijā papildināta vēl ar diviem augstākā ranga pārstāvjiem — Zemkopības ministrijas parlamentāro sekretāru Arni Mugurēviču un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentāro sekretāru Normundu Pēterkopu.

Gan nule notikušā Latvijas Pašvaldību savienības IX kongresa kuluāros tika bilsts, ka darba grupa ir pietiekami respektabla — pārstāvētas vairāk nekā pusducis ministriju un citu valsts pārvaldes institūciju, tomēr pašvaldības "kā šķira" ir deleģētas visai minimāli. Jo darba grupas locekļu sarakstā atrodam Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēža vietnieku Zigmundu Georgu Fīreru, Saldus rajona padomes priekšsēdētāju, Brocēnu pilsētas domes priekšsēdi, Ministru prezidenta padomnieku pašvaldību jautājumos Jāni Kalviņu, 6.Saeimas deputātu, pirms tam Kuldīgas rajona padomes priekšsēdētāju, Agri Krūmiņu, VARAM Pašvaldību lietu pārvaldes direktoru, kas pirms tam bijis Dobeles rajona padomes priekšgalā, arī Jāni Piešiņu, Latvijas pašvaldību savienības padomnieku, un Māri Pūķi, LPS vecāko padomnieku, tāpat Jāni Ruško, kas nesen strādāja Rīgas rajona padomē, bet tagad ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks. Tālab tikai Zigmunds Georgs Fīrers šobrīd darba grupā ir vienīgā persona, kas ikdienā saistīta ar pašvaldību reālo darbību.

Lai būtu kā būdams, tūlīt pēc LPS IX kongresa pirmdien Pašvaldību lietu pārvaldē bija pulcējušies darba grupas locekļi. Apspriedi vadīja īpašu uzdevumu ministrs valsts pārvaldes un pašvaldību reformas jautājumos Jānis Bunkšs.

Kā mums ziņo PLP preses sekretāre Sarmīte Plūme, darba grupa apkopojusi informāciju, lai jau šajās dienās varētu izstrādāt reģionālā administratīvi teritoriālā iedalījuma reformas koncepciju. Saskaņā ar iepriekš minēto Ministru prezidenta rīkojumu koncepcijas projekts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram iesniedzams izskatīšanai Ministru kabinetā līdz 1.jūlijam.

Tas nozīmē, ka šīs nedēļas laikā darba grupai jāsagatavo koncepcijas pirmuzmetums, ietverot reģionālās reformas mērķus un uzdevumus, priekšlikumus par reģionu funkcijām un to finansējumu, tāpat jāparedz iespējamie būtiskie pārkārtojumi vietējo pašvaldību vēlēšanu sistēmā, prognozējot arī 2001. gada vēlēšanu optimālo laiku.

Jau nākamajā pirmdienā, 7. jūnijā, koncepciju sākotnējā variantā paredzēts izskatīt darba grupas kārtējā sēdē, lai to varētu nosūtīt izskatīšanai visām ministrijām un Latvijas Pašvaldību savienībai.

Mintauts Ģeibāks,

"LV" informācijas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!