• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Itālijas Republikā: Itālijas uzņēmēji kapitālieguldījumiem izraugās Rīgu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.1999., Nr. 179/180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19623

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Itālijas Republikā: Itālijas uzņēmēji kapitālieguldījumiem izraugās Rīgu (turpinājums)

Vēl šajā numurā

02.06.1999., Nr. 179/180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Itālijas Republikā

Šodien, 2. jūnijā,

— valsts svētki

Itālijas uzņēmēji kapitālieguldījumiem izraugās Rīgu

Alesandro Pjetromarki (Alessandro Pietromarchi) ,

Itālijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks, — "Latvijas Vēstnesim"

Itālijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Alesandro Pjetromarki sarunā ar Latvijā ārlietu ministru Valdi Birkavu Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

IT.JPG (14367 BYTES)

Vēstnieka kungs, es zinu, ka Itālijas Republikas valsts svētki cieši saistīti ar jūsu valsts jaunāko vēsturi. Lūdzu, atgādiniet mūsu lasītājiem šo svētku izcelsmi un pastāstiet, ko tie šodien nozīmē Itālijas tautai!

— 1946. gada 2. jūnijā, beidzoties Otrajam pasaules karam, Itālijas tauta nodibināja mūsu valstī jaunu kārtību — demokrātisku republiku. Kopš tā laika ik gadu itālieši 2. jūniju atzīmē kā jaunās Itālijas dibināšanas dienu. Itālijas Republika atdzimusi no fašisma pelniem. Bet fašisma sakāvē liela nozīme — pēc 1943. gada 8. septembra — bija arī Itālijas bruņotajiem spēkiem, kā arī partizānu un visas tautas pretestības kustībai.

Kā jūs raksturotu savas valsts jaunāko attīstību gan politikā, gan ekonomikā?

— Pēdējā laikā vissvarīgākais Itālijas politiski ekonomiskās situācijas faktors bijusi mūsu valsts pievienošanās Eiropas vienotās naudas — eiro — sistēmai šā gada 1. janvārī, kā arī bijušā Itālijas premjerministra Romāno Prodi ievēlēšana par Eiropas Savienības priekšsēdētāju šī gada martā. Arī bijušā valsts kases ministra Karlo Adzeljo Čampi ievēlēšana jaunā Itālijas prezidenta amatā pirms nepilna mēneša.

Itālijas ekonomika patlaban attīstās lēnāk, nekā bija plānots. Tas saistīts ar vairākiem faktoriem: ārkārtējiem pēdējo gadu centieniem uzlabot valsts finansiālo situāciju, lai piemērotos Māstrihtas parametriem, kas laikā no 1995. līdz 1998. gadam valstī palielināja fiskālo slodzi par 2,5 procentiem. Jūtamas Āzijas un Krievijas krīžu sekas, cēlonis ir arī dažādi stingri strukturāla rakstura noteikumi, piemēram, ierobežojumi darba tirgū vai pārāk dāsnā pensiju sistēma.

Visa tā rezultātā valdības paredzētais izaugsmes līmenis šim gadam ir samazināts no pērn paredzētajiem 2,7 uz 1,5 procentiem.

Vai jūs varētu īsumā komentēt jaunākos politiskos notikumus jūsu reģionā!

— Protams, visbīstamākais un satraucošākais notikums visas Eiropas politiskajā dzīvē ir Kosovas krīze. Itālija, ņemot vērā tās ģeogrāfisko stāvokli , veic ļoti svarīgu lomu Ziemeļatlantijas savienības militārajos pasākumos. Mana valdība, būdama uzticīga saviem Ziemeļatlantijas savienības dalībvalsts pienākumiem, nekad nav atteikusies no konflikta politiska atrisinājuma iespēju izskatīšanas saskaņā ar G—8 (7 attīstītākās pasaules valstis un Krievija) pieņemtajiem noteikumiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!