• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par sadarbības programmas projektiem ar Šveici. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.2009., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195999

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par valsts budžeta izpildi šā gada jūlijā un pirmajā pusgadā

Vēl šajā numurā

12.08.2009., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par sadarbības programmas projektiem ar Šveici


 

11.augustā Šveices Konfederācijas vēstniece Latvijā Gabriela Nuci Sulpicio un Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks ārvalstu finanšu līdzekļu koordinācijas jautājumos Andžs Ūbelis parakstīja Latvijasun Šveices sadarbības programmas projektu līgumus par finansējuma piešķiršanu pašvaldībām skolēnu pārvadāšanas nodrošināšanai, kā arī tehniskai palīdzībai finanšu pārskatu sagatavošanā.

Projekta “Pašvaldību aktivitāšu īstenošana, lai nodrošinātu skolēnu pārvadāšanu un ar to saistītos atbalsta pasākumus” īstenotājs ir Valsts reģionālās attīstības aģentūra. Projekta mērķis ir uzlabot skolēnu transportēšanas sistēmu attālos un mazāk attīstītos reģionos, nodrošinot to pārvadāšanu no dzīvesvietas uz mācību iestādi un atpakaļ.

Parakstot līgumu, Šveices vēstniece Latvijā uzsvēra: “Šveicei izglītība, drošība un stabilitāte, kā arī reģionālā attīstība ir pamatelementi, lai uzlabotu ekonomisko un sociālo izlīdzināšanos, un tāpēc šis projekts ir tik svarīgs pašreizējā situācijā.”

Projekta ietvaros plānots iegādāties aptuveni 110 jaunus autobusus, kas tiks nodoti konkrētām pašvaldībām skolēnu pārvadāšanai. Lai noteiktu tās pašvaldības, kuras iegūs autobusus, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija veica pašvaldību aptauju un uz šīs informācijas pamata izstrādāja pētījumu, kurā tika apzināta esošā situācija saistībā ar skolēnu pārvadājumiem Latvijā, kā arī analizēja informāciju par sabiedriskā transporta pārvadājumu un skolu optimizācijas procesa iespējamo ietekmi uz skolēnu pārvadājumu nodrošināšanu.

Projekta kopējās izmaksas ir aptuveni 9,7 miljoni latu, tai skaitā 2,3 miljoni latu Latvijas valsts un pašvaldību budžeta līdzfinansējums.

Šveices līdzfinansētais projekts veicinās skolu pieejamību skolēniem, kā arī palielinās skolēnu drošību uz ceļiem. Tāpat jaunu autobusu iegāde ļaus pašvaldībām ietaupīt savu budžetu līdzekļus, samazinot autobusu uzturēšanas izdevumus un uzlabojot skolēnu pārvadāšanai izmantojamo transporta līdzekļu kvalitāti. Autobusi pašvaldību rīcībā varētu nonākt 2010./2011.mācību gada sākumā.

Savukārt projektu “Tehniskā palīdzība finanšu pārskatu sagatavošanā” īstenos Finanšu ministrija sadarbībā ar Pasaules Bankas Finanšu pārskatu reformu centru. Projekta mērķis ir nodrošināt Latvijas grāmatvedību un komercsabiedrību revīziju regulējošo tiesību aktu atbilstību Eiropas Savienības prasībām, kā arī pilnveidot un stiprināt administratīvo kapacitāti grāmatvedības un revīzijas politikas izstrādes jomā, tiesību aktu un nacionālo standartu izstrādāšanā. Šā projekta kopējās izmaksas ir aptuveni 0,9 miljoni latu, ko 100% apmērā finansēs no Latvijas un Šveices sadarbības programmas līdzekļiem.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!