• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par atbalstu pašnodarbinātības un uzņēmējdarbības sākšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.2009., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195998

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrija: Par valsts līdzfinansējumu energoefektivitātes pasākumiem

Vēl šajā numurā

12.08.2009., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par atbalstu pašnodarbinātības un uzņēmējdarbības sākšanai

 

7.augustā valsts aģentūra “Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra” parakstīja līgumu ar valsts akciju sabiedrību “Latvijas Hipotēku un zemes banka” (Hipotēku banka) par projekta “Atbalsts pašnodarbinātības un uzņēmējdarbības uzsākšanai” īstenošanu, piešķirot Eiropas Sociālā fonda un valsts budžeta finansējumu 14 315 238 latu apmērā.

Aktivitātes “Atbalsts pašnodarbinātības un uzņēmējdarbības uzsākšanai” mērķis ir paaugstināt saimnieciskās darbības aktivitāti valstī (īpaši teritorijās ārpus Rīgas), attīstot saimnieciskās darbības sācēju zināšanas un iemaņas saimnieciskajā darbībā, kā arī sniedzot nepieciešamo finansiālo atbalstu saimnieciskās darbības sākšanai.

Finansējums tiks sniegts saskaņā ar 2009.gada 31.marta Ministru kabineta noteikumiem Nr.293 “Noteikumi par darbības programmas “Cilvēkresursi un nodarbinātība” papildinājuma 1.3.1.2.aktivitāti “Atbalsts pašnodarbinātības un uzņēmējdarbības uzsākšanai””. Aktivitāte tiek finansēta no Eiropas Sociālā fonda, valsts budžeta un Hipotēku bankas līdzekļiem. Kopējais projekta apjoms ir 23 miljoni latu, tajā skaitā Eiropas Sociālā fonda un valsts budžeta finansējums – 14,3 miljoni latu un Hipotēku bankas finansējums – 8,7 miljoni latu.

Aktivitātes ietvaros saimnieciskās darbības sācēji varēs saņemt apgrozāmo līdzekļu un investīciju aizdevumu līdz 54 000 latu, grantu saimnieciskās darbības sākšanai līdz 3600 latiem (bet ne vairāk kā 35% no aizdevuma summas) un grantu aizdevumu dzēšanai līdz 2000 latiem (bet ne vairāk kā 20% no aizdevuma summas).

Kopējā aizdevuma summa vienam saimnieciskās darbības sācējam nedrīkst pārsniegt 54 000 latu, vienlaikus viņam ir jānodrošina līdzfinansējums sava biznesa plāna īstenošanai vismaz 10% apmērā no biznesa plānā paredzētās projekta summas. Biznesa plānā paredzētā projekta apjoms nedrīkst pārsniegt 60 000 latu. Persona nevar saņemt grantu saimnieciskās darbības nodrošināšanai un grantu aizdevuma dzēšanai, ja tās biznesa plāna īstenošanai nav piešķirts aizdevums un ja tā saimniecisko darbību ir sākusi vairāk nekā pirms gada. Tāpat personas varēs saņemt bankas konsultācijas un apmācības par saimnieciskās darbības pamatiem un biznesa plāna sagatavošanu. Apmācības un bankas konsultācijas varēs saņemt gan pirms biznesa plāna sagatavošanas, gan arī biznesa plāna īstenošanas laikā.

Finansējumu šīs aktivitātes ietvaros var saņemt persona, kas sasniegusi 18 gadu vecumu un neveic saimniecisko darbību vai saimniecisko darbību ir sākusi pēdējos trīs gados. Šīs aktivitātes ietvaros atbalstu var saņemt viena biznesa plāna īstenošanai. Pieteikšanās atbalstam sāksies 21.augustā.

 

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!