• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru sanāksmē: 2009.gada 6.augustā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.2009., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195993

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iekšzemes kopprodukta novērtējumu otrajā ceturksnī

Vēl šajā numurā

12.08.2009., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru sanāksmē: 2009.gada 6.augustā


 

ZM: Par atbalsta saņemšanu lauksaimniecībā neizmantojamās zemes pirmreizējai apmežošanai

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu “Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības kārtība pasākuma “Lauksaimniecībā neizmantojamās zemes pirmreizējā apmežošana” īstenošanai”, kas 6.augustā izsludināts valsts sekretāru sanāksmē.

Sagatavotais noteikumu projekts atšķirībā no šobrīd spēkā esošajiem noteikumiem “Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības kārtība valsts un Eiropas Savienības atbalsta pasākuma “Lauksaimniecībā neizmantojamās zemes pirmreizējā apmežošana” īstenošanai”, paredz samazināt administratīvo slogu un atvieglot atbalsta saņemšanu.

Turpmāk atbalsta saņemšanai vairs nebūs jāslēdz līgums ar Lauku atbalsta dienestu (LAD). Tāpat noteikumu projektā izdarīti arī vairāki tehniski un redakcionāli precizējumi, kas precīzāk raksturo atbalsta saņemšanas nosacījumus, kā arī konkretizēti atbalsta pieteikšanās nosacījumi, kas attiecas uz projekta iesnieguma iesniegšanu, vienkāršota projekta iesnieguma forma.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

 

ZM: Par zvejas un akvakultūras produktu tirgus intervences pasākumu administrēšanas un uzraudzības kārtību

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumos “Zvejas un akvakultūras produktu tirgus intervences pasākumu administrēšanas un uzraudzības kārtība”, ko 6.augustā izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Grozījumi noteikumu projektā paredz noteikt soda sankcijas par intervences mehānisma pārkāpumiem, kas tiks piemērotas ražotāju organizācijām zvejniecības sektorā.

Noteikumu projektā arī precizēta informācija par dokumentiem, kas apliecina no tirgus izņemto uzturam paredzēto zvejas vai akvakultūras produktu nogādāšanu atpakaļ tirgū. Tāpat veikti vairāki tehniska rakstura precizējumi un grozījumi.

Grozījumu projektā arī paredzēts noteikt datu avotu informāciju, kas nepieciešama, lai Lauku atbalsta dienests varētu aprēķināt atbalsta apmēru, kā arī iegūt no atbalsta pretendentiem informāciju, kas vajadzīga, lai garantētu drošas finanšu vadības principu atbalsta pasākumu administrēšanā.

Grozījumi stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

 

ZM: Par konkrētu praktisko iemaņu pārbaudes programmu jaunajiem medniekiem

Zemkopības ministrija izstrādājusi Ministru kabineta noteikumu projektu “Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 2.marta noteikumos Nr.110 “Noteikumi par mednieku un medību vadītāju apmācības kārtību, zināšanu un praktisko iemaņu pārbaudes programmu, kā arī mednieka apliecības un medību vadītāja apliecības izsniegšanas kārtību””, ko 6.augustā izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Lai samazinātu administratīvo slogu gan personām, kas vēlas kļūt par medniekiem, gan arī atbilstošām kontrolējošām institūcijām, Zemkopības ministrijas speciālisti, sadarbojoties ar interešu grupu pārstāvjiem, ir sagatavojuši izmaiņas noteikumos.

Noteikumu projektā tiek precizēta mednieku teorētisko zināšanu un praktisko iemaņu šaušanas pārbaudes programma. Līdz šim noteikumos nav noteikts, kurās konkrētās šaušanas disciplīnās ir vajadzīga mednieku praktisko iemaņu pārbaude, tādēļ tiek noteikta praktisko iemaņu pārbaudes programma, paredzot, ka jaunie mednieki ar gludstobra ieroci varēs eksāmenu kārtot, šaujot pa lidojošiem mērķiem vai pa stāvošu un “skrejošu” mežacūkas mērķi 35 metru distancē. Medniekiem, kuri vēlas iegādāties garstobra-vītņstobra medību šaujamieroci, būs jākārto eksāmens, šaujot pa stāvošu un “skrejošu” aļņa mērķi 100 metru distancē.

Tāpat tiek precizēta mednieka teorētisko zināšanu pārbaudes programma attiecībā uz medījamo dzīvnieku anatomiju, fizioloģiju, uzvedību un slimībām, kā arī medījuma apstrādi un higiēnas prasībām.

Paredzēts arī atvieglot esošo administratīvo slogu, svītrojot no noteikumiem normu, kas paredz nepieciešamību Valsts meža dienestā iesniegt virkni dokumentu kopiju, lai saņemtu mednieka apliecību.

Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!