• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Jaunjelgavas novada vadību un uzņēmējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.08.2009., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195904

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

11.08.2009., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Jaunjelgavas novada vadību un uzņēmējiem

 

Aizvadīto piektdien, 7.augustā, Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere viesojās Jaunjelgavas novadā.

Pirmā Valsts prezidenta reģionālā apmeklējuma laikā, kas notiek pēc pašvaldību vēlēšanām un teritoriālās reformas, V.Zatlers tika iepazīstināts ar jaunā novada aktualitātēm.

Tiekoties ar novada vadību, īpaša uzmanība tika pievērsta pašvaldības pirmajiem darbiem jaunajā sastāvā. Deputāti pauda raizes par veselības un izglītības reformas ietekmi uz veselības un izglītības nodrošināšanu novadā, īpaši akcentējot iedzīvotāju migrācijas palielināšanos.

Valsts prezidents ar domes deputātiem bija vienisprātis, ka ir jānodrošina atbilstoša ceļu kvalitāte, lai iedzīvotājiem būtu pieejama infrastruktūra veselības aprūpes un izglītības iestāžu sasniegšanai.

Tāpat tika pārrunātas iespējas novadā attīstīt mežsaimniecību, ņemot vērā, ka Jaunjelgavas novads ir viens no zaļākajiem valstī. V.Zatlers skaidroja deputātiem ar valsts budžeta izveidi saistītos izaicinājumus.

Pēc sarunas ar deputātiem prezidentam bija iespēja tikties ar pilsētas iedzīvotājiem, kuri galvenokārt interesējās par veselības aprūpes jautājumiem un sociālo nodrošinājumu, īpaši divas sociālās grupas – pensionāri un bezdarbnieki.

Vēlāk V.Zatlers iepazinās ar daiļamatu meistara Pētera Grauduļa no koka veidotajiem darbiem, kā arī apmeklēja Jaunjelgavas Romas katoļu baznīcu, kurai šogad tiek svinēta 100 gadu jubileja. Dievnamā Jelgavas diecēzes bīskaps Antons Justs aizlūdza par Valsts prezidentu, valsts vadītājiem, Latvijas iedzīvotājiem pašreizējo ekonomisko grūtību laikā, kā arī jaunizveidoto Jaunjelgavas novadu.

Lai pārrunātu ar izglītības reformu saistītos jautājumus, tuvojoties 1.septembrim, V.Zatleram bija iespēja tikties ar novada skolu direktoriem Daudzeses pamatskolā. Valsts prezidents interesējās par novada izglītības iestāžu optimizācijas gaitu, kā arī skolu gatavību sākt jauno mācību gadu. Pēc sarunas valsts vadītājs apmeklēja arī Daudzevas pirmsskolas izglītības iestādi “Čiekuriņš”, kur tikās ar pagasta iedzīvotājiem, kas dažādās paaudzēs bijuši saistīti ar bērnudārzu.

Turpinot vizīti, Valsts prezidentam V.Zatleram bija iespēja iepazīties ar uzņēmējdarbību novadā. Jaunjelgavā viņš viesojās vienā no lielākajiem Latvijas mežizstrādes uzņēmumiem SIA “Latsin”. Valsts prezidents interesējās par meža nozares attīstību, izaicinājumiem, kā arī produkcijas noieta tirgus paplašināšanas iespējām.

Savukārt Sērenē viņš iepazinās ar SIA “Daudznozaru kompānija Daugava” darbību – maizes cepļa un piena kombināta ražošanas procesiem, produkciju un uzņēmuma attīstības plāniem.

Valsts prezidents bija gandarīts iepazīt Latvijas uzņēmējdarbības veiksmes stāstus. Šie uzņēmumi ne tikai nodrošina darbavietas novadā, bet ir atraduši iespēju saglabāt tirgus pozīcijas un aktīvi plāno turpmāko attīstību.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!