• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģistrējoties vienotības skrējienam "Sirdspuksti Baltijai". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.08.2009., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195858

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

07.08.2009., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģistrējoties vienotības skrējienam “Sirdspuksti Baltijai”

 

6.augustā Valsts prezidents Valdis Zatlers kā pirmais dalībnieks reģistrējās Baltijas vienotības skrējienam “Sirdspuksti Baltijai”, kas notiks 22. un 23.augustā, atzīmējot Baltijas ceļa 20.gadadienu. Valsts prezidents pievienosies skrējienam, šķērsojot Akmens tiltu un tālāk dodoties pa Vecrīgu līdz skrējiena finišam – Brīvības piemineklim.

Atklājot reģistrēšanos skrējienam, Valsts prezidents atzīmēja, ka “sirdspuksti šajā skrējienā ir galvenais, jo tieši sirdis ir tās, kas mūs vieno, un tieši sirdīs mēs novērtējam to, kas mums ir visdārgākais – brīvību un neatkarību”.

 “Šodien jaunajai paaudzei vajadzīgs Baltijas ceļa atkārtojums, jo katrai lietai – mūsu valstij un brīvībai – ir vērtība tikai tad, kad mēs to sajūtam savā sirdī. Vienotības skrējiena uzdevums ir ne tikai atcerēties pagātni, to, ko mēs spējām izdarīt pirms 20 gadiem, bet arī gūt emocionālu pārdzīvojumu un parādīt pasaulei, ka tas ir veids, kā baltieši tiek galā ar problēmām,” norādīja V.Zatlers.

Valsts prezidents aicina visus Latvijas iedzīvotājus aktīvi pieteikties un piedalīties vienotības skrējienā, lai kopā ar kaimiņvalstu iedzīvotāju radītajiem sirdspukstiem izveidotu īpašu Baltijas ceļu.

Baltijas vienotības skrējiena “Sirdspuksti Baltijai” ietvaros visas trīs Baltijas valstis atjaunos vēsturisko Baltijas ceļu diennakti garā skrējienā, kas sāksies Tallinā un Viļņā un finišēs 23.augusta vakarā plkst. 20 Rīgā pie neatkarības simbola – Brīvības pieminekļa. 671 kilometru garais maršruts ir sadalīts 1 km stafetes posmos, un ikviens baltietis ir aicināts pievienoties vadošajiem skrējējiem savā izvēlētajā kilometrā.

Baltijas vienotības skrējienam “Sirdspuksti Baltijai” iespējams reģistrēties akcijas mājaslapā www.baltijascelam20.lv.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!