• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrs: Uzturoties darba vizītē Maskavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.2009., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195677

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iesniedzot pieteikumu Satversmes tiesā

Vēl šajā numurā

04.08.2009., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrs: Uzturoties darba vizītē Maskavā


 

31.jūlijā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs Maskavā darba vizītē tikās ar Krievijas lauksaimniecības ministri Jeļenu Skrinniku, lai pārrunātu sadarbības iespējas lauksaimniecības nozarē.

Ministrs kopā ar Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) un Valsts augu aizsardzības dienesta (VAAD) vadītājiem Maskavā diskutēja par pārtikas drošības un veterinārijas jautājumiem, tostarp kopējas sadarbības veicināšanu kontroles jautājumos, lai nodrošinātu iespējami lielāku patērētāju veselības drošību.

Krievijas puse atzinīgi novērtēja Krievijas Veterinārā un fitosanitārā uzraudzības dienesta līdzšinējo sadarbību ar PVD un VAAD pārtikas drošības un fitosanitārijas jomā, lai nodrošinātu Latvijas pārtikas produktu un tranzīta preču plūsmu starp abām valstīm atbilstoši starptautiskajiem un Krievijas standartiem.

Tāpat abu valstu delegāciju pārstāvji diskutēja par lauksaimniecības produkcijas tirdzniecības iespējām pierobežas zonā ar Krieviju, tostarp vienojoties par loģistikas centra izveidi Piemaskavā mūsu pārtikas produktu tirdzniecībai Maskavas reģionā.

Savukārt, lai turpinātu darbu mežu nozares un pierobežas sadarbībā, puses vienojās, ka Latvijas attiecīgās nozares speciālisti izstrādās konkrētus priekšlikumus šīs sadarbības veicināšanai.

 “Esmu pārliecināts, ka šī tikšanās bija ne vien pieklājības vizīte, kurā apmainīties ar diplomātiskām frāzēm, bet noteikti dos arī praktisku labumu mūsu lauksaimniekiem,” uzskata zemkopības ministrs Jānis Dūklavs. “Nav noslēpums, ka Krievija mūsu lauksaimniecības produkcijas ražotājiem ir ārkārtīgi svarīgs partneris, tāpēc mūsu uzdevums būtu radīt pēc iespējas labākas un ražotājiem vienkāršākas sadarbības iespējas,” teica ministrs, uzsverot, ka šodienas sarunā jau apspriesti konkrēti jautājumi pārtikas drošības un fitosanitārijas jomā, kā arī nolemts ķerties pie konkrētiem jautājumiem pierobežas sadarbības un mežu nozares attīstības jautājumos. “Svarīgs ir praktisks rezultāts. Un tādu mēs sarunās ar Krievijas pusi noteikti panāksim,” ir pārliecināts Jānis Dūklavs.

Krievija ir nozīmīgākais Latvijas tirdzniecības partneris, jau ceturto gadu tā ir mērķa valsts gan Latvijas lauksaimniecības produktu eksportā uz trešajām valstīm, gan arī pirmā valsts lauksaimniecības produktu importā no trešajām valstīm.

Sarunas nobeigumā Krievijas lauksaimniecības ministre J.Skrinnika uzaicināja J.Dūklavu apmeklēt izstādi “Zelta rudens”, kas notiks Maskavā oktobrī. Savukārt J.Dūklavs ielūdza Krievijas lauksaimniecības ministri un Veterinārā un fitosanitārā uzraudzības dienesta vadītāju Sergeju Dankvertu apmeklēt Latviju.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!