• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem vakcinācijas noteikumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.2009., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195672

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nodokļa ieturēšanu no ienākuma par meža veltēm

Vēl šajā numurā

04.08.2009., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem vakcinācijas noteikumos

 

Veselības ministre Baiba Rozentāle nosūtījusi vēstuli Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim, kurā lūdz paātrināt grozījumu spēkā stāšanos Vakcinācijas noteikumos, kas paredz papildināt vakcinācijas kalendāru ar vairākām valsts apmaksātām vakcīnām bērniem. Noteikumi konceptuāli atbalstīti Ministru kabineta sēdē šā gada 26.maijā, un jau jūnija sākumā Veselības ministrija nosūtīja Valsts kancelejai pieprasīto papildu informāciju par finanšu līdzekļu ietaupījumu.

Tas nepieciešams, lai atbilstoši izmaiņām noteikumos augusta pirmajā pusē varētu sākt nepieciešamo iepirkumu procedūru un ar 2010.gada 1.janvāri varētu nodrošināt bērnu vakcināciju, aizstājot monovakcīnu un kombinēto piecvalento vakcīnu ar kombinēto sešvalento vakcīnu (pret difteriju, stinguma krampjiem, garo klepu, poliomielītu, b tipa Haemophilus influenze un B hepatītu), kas samazina nepieciešamo vakcināciju skaitu, kas īpaši svarīgi maziem bērniem.

No 2010.gada 1.janvāra kalendārā paredzēts iekļaut vakcināciju pret pneimokoka infekciju, kas izraisa gan plaušu saslimšanu, gan arī akūtu vidusauss iekaisumu ar biežām komplikācijām. Lai samazinātu bērnu līdz divu gadu vecumam saslimstību ar rotavīrusu infekciju (nopietna kuņģa zarnu trakta saslimšana, kurai raksturīga bieža vemšana un caureja, kas parasti jāārstē slimnīcā), kalendārā iekļauta vakcinācija pret minēto infekcijas slimību, sākot ar 2011.gada 1.janvāri.

No 2010.gada 1.septembra kalendārā būs iekļauta divpadsmitgadīgo meiteņu vakcināciju pret cilvēka papilomas vīrusa infekciju, lai novērstu saslimstības risku ar dzemdes kakla vēzi.

Tāpat paredzēts pret ērču encefalītu vakcinēt bāreņus un bez vecāku gādības palikušos bērnus bērnu aprūpes iestādēs un internātskolās visā Latvijas teritorijā.

Savu atbalstu šo grozījumu pieņemšanai izteicis arī Māmiņu klubs un Latvijas Pediatru asociācija, uzsverot, ka tas ir tālredzīgs solis bērnu veselības aprūpē.

 

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!