• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par veselības aprūpi administrējošo iestāžu reorganizāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.2009., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195642

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ekonomikas ministrijas izstrādāto Latvijas ekonomikas atveseļošanas plānu

Vēl šajā numurā

04.08.2009., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par veselības aprūpi administrējošo iestāžu reorganizāciju

 

28.jūlijā Ministru kabinetā pieņemts rīkojums par Veselības ministrijas padotībā esošo valsts pārvaldes iestāžu reorganizāciju, kas paredz uz pusi samazināt veselības aprūpes administrējošo iestāžu skaitu.

Rīkojumā norādīts, ka Sabiedrības veselības aģentūra (SVA), Medicīnas profesionālās izglītības centrs (MPIC) un Veselības statistikas un medicīnas tehnoloģiju valsts aģentūra (VSMTVA) tiek reorganizētas un šā gada rudenī beidz savu pastāvēšanu, bet to svarīgākās funkcijas tiek pārdalītas pārējām iestādēm. Līdz ar to veselības nozares administrācijā jau no oktobra paliek tikai trīs iestādes: Veselības norēķinu centrs, Veselības ekonomikas institūts un Veselības inspekcija. Attiecīgi no 1.oktobra Veselības ministrijā un tās padotībā esošajās administrējošajās iestādēs strādājošo skaits no 1375 darbiniekiem samazināsies līdz 603 (2004.gadā nozares administrējošajās iestādēs strādāja 1699 darbinieki).

SVA funkcijas, kas saistās ar infekciju slimību epidemioloģisko uzraudzību, pārņems Latvijas Infektoloģijas centrs. Veselības ministrija pārņems funkcijas, kas saistītas ar iedzīvotāju veselības veicināšanu, savukārt ārkārtas situāciju pārvaldīšanas koordinēšana tiks nodota Katastrofu medicīnas centra kompetencē.

MPIC ar 1.oktobri paredzēts likvidēt, tā funkcijas sadalot starp Veselības ministriju (rezidentu apmācības plānošana un organizēšana), Veselības norēķinu centru (rezidentūras finansēšana) un Veselības inspekciju (ārstniecības personu reģistrācija).

VSMTVA ar 1.oktobri paredzēts likvidēt, tās funkcijas sadalot starp Veselības ekonomikas institūtu (statistikas un reģistru veidošana, e-veselības ieviešana), Veselības inspekciju (medicīnisko ierīču lietotāju un ražotāju uzraudzība) un Zāļu valsts aģentūru (medicīnisko tehnoloģiju apstiprināšana, medicīnisko ierīču novērtēšana, reģistrācija un klīnisko pētījumu uzraudzība).

Ar 1.oktobri uz Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras bāzes izveidos Veselības norēķinu centru, kura kompetencē būs tikai līgumu slēgšana un norēķinu veikšana ar ārstniecības iestādēm un aptiekām par iedzīvotājiem sniegto veselības aprūpi un kompensējamām zālēm. (30.jūlijā veselības ministre Baiba Rozentāle uzdevusi šo procesu pasteidzināt un pabeigt līdz 15.septembrim.)

Uz Zāļu cenu valsts aģentūras bāzes ar 1.oktobri paredzēts izveidot Veselības ekonomikas institūtu, kurš turpmāk nodarbosies ne tikai ar kompensējamo zāļu saraksta veidošanu un zāļu cenu analīzi, bet pārņems no VOAVA visu veselības aprūpes pakalpojumu cenu (tarifu) aprēķinus, kā arī veselības aprūpes statistikas apkopošanu no VSMTVA.

Zāļu valsts aģentūra, kas nodarbojas ar zāļu un medicīnas preču reģistrāciju, līdzekļus savas darbības nodrošināšanai nopelna pati un valsts budžeta līdzekļus nesaņem.

 

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!