• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par pilsētu lauku teritoriju pārsaukšanu par pagastu vai pievienošanu esošajam pagastam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.2009., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195641

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par līdzekļiem endoprotezēšanas operācijām

Vēl šajā numurā

04.08.2009., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par pilsētu lauku teritoriju pārsaukšanu par pagastu vai pievienošanu esošajam pagastam

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) aicina novadus, kuru teritorijā ir pilsētas ar lauku teritoriju, līdz šā gada 1.septembrim pieņemt lēmumus par attiecīgās lauku teritorijas pārsaukšanu par novada pagastu vai pilsētas lauku teritorijas pievienošanu esošajam novada pagastam.

Pilsētas ar lauku teritoriju ir vairākos novados: Aknītes novadā – Aknīstes pilsēta ar lauku teritoriju, Alojas novadā – Alojas pilsēta ar lauku teritoriju un Staiceles pilsēta ar lauku teritoriju, Apes novadā – Apes pilsēta ar lauku teritoriju, Auces novadā – Auces pilsēta ar lauku teritoriju, Brocēnu novadā – Brocēnu pilsēta ar lauku teritoriju, Cesvaines novadā – Cesvaines pilsēta ar lauku teritoriju, Durbes novadā – Durbes pilsēta ar lauku teritoriju, Ilūkstes novadā – Subates pilsēta ar lauku teritoriju, Jaunjelgavas novadā – Jaunjelgavas pilsēta ar lauku teritoriju, Jelgavas novadā – Kalnciema pilsēta ar lauku teritoriju, Ķeguma novadā – Ķeguma pilsēta ar lauku teritoriju, Lielvārdes novadā – Lielvārdes pilsēta ar lauku teritoriju, Mazsalacas novadā – Mazsalacas pilsēta ar lauku teritoriju, Salacgrīvas novadā – Ainažu pilsēta ar lauku teritoriju un Salacgrīvas pilsēta ar lauku teritoriju, Saulkrastu novadā – Saulkrastu pilsēta ar lauku teritoriju, Skrundas novadā – Skrundas pilsēta ar lauku teritoriju, Strenču novadā – Sedas pilsēta ar lauku teritoriju, Talsu novadā – Valdemārpils pilsēta ar lauku teritoriju, Ventspils novadā – Piltenes pilsēta ar lauku teritoriju, Viesītes novadā – Viesītes pilsēta ar lauku teritoriju, Ikšķiles novadā – Ikšķiles pilsēta ar lauku teritoriju, Baldones novadā – Baldones pilsēta ar lauku teritoriju, Salaspils novadā – Salaspils pilsēta ar lauku teritoriju.

Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums nosaka, ka novada teritoriju iedala novada pilsētās un novada pagastos. Ņemot vērā, ka spēkā esošais administratīvi teritoriālais iedalījums nosaka, ka vairākos novados ir iekļautas pilsētas ar lauku teritoriju, likuma pārejas noteikumi paredz, ka Ministru kabinets, izvērtējis vietējo pašvaldību lēmumus, līdz 2010.gada 1.janvārim sagatavo un iesniedz Saeimai likumprojektu par pilsētas ar lauku teritoriju sadalīšanu novada pilsētā un novada pagastā vai pilsētas lauku teritorijas pievienošanu esošajam novada pagastam.

RAPLM aicina pašvaldības pieņemt attiecīgus lēmumus, norādot novada pagasta nosaukumu. Gadījumā, ja pašvaldība pieņem lēmumu par pilsētas lauku teritorijas pievienošanu kādam no esošajiem novada pagastiem, ministrija aicina izvērtēt pieņemtā lēmuma ietekmi uz adresācijas sistēmu novadā.

RAPLM pēc pašvaldību iesniegto lēmumu saņemšanas un izvērtēšanas likumā paredzētajā termiņā sagatavos likumprojektu par novados iekļauto pilsētu ar lauku teritoriju sadalīšanu novada pilsētās un novada pagastos.

 

Dace Kārkliņa, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!