• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2009. gada 16. jūnija saistošie noteikumi Nr. 175 "Par rīcību situācijās, kad notikusi katastrofa, stihiska nelaime vai avārija". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.07.2009., Nr. 120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195495-par-ricibu-situacijas-kad-notikusi-katastrofa-stihiska-nelaime-vai-avarija

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.176

Grozījumi Rīgas domes 2008.gada 9.decembra saistošajos noteikumos Nr.149 "Rīgas pilsētas pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas noteikumi"

Vēl šajā numurā

30.07.2009., Nr. 120

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 175

Pieņemts: 16.06.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.175

Rīgā 2009.gada 16.jūnijā (prot. Nr.131, 90.§)

Par rīcību situācijās, kad notikusi katastrofa, stihiska nelaime vai avārija

Izdoti saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” 15.panta pirmās daļas 9.punktu un 43.panta trešo daļu

 

1. Saistošie noteikumi nosaka Rīgas pašvaldības institūciju un amatpersonu rīcību, sniedzot personai neatliekamu pašvaldības palīdzību dzīvojamo telpu jautājuma risināšanā situācijā, kad personas īrētā vai īpašumā esošā dzīvojamā telpa vai dzīvojamā māja ir gājusi bojā vai daļēji sagruvusi katastrofas, stihiskas nelaimes vai avārijas (turpmāk – avārija) rezultātā un nav dzīvošanai derīga.

2. Par avāriju, kuras rezultātā personas īrētā vai īpašumā esošā dzīvojamā telpa vai dzīvojamā māja ir gājusi bojā vai daļēji sagruvusi, kā arī par situāciju, kurā minēto seku iestāšanās ir nenovēršama, iedzīvotāji ziņo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas pilsētas pārvaldei (tālrunis 112), Rīgas domes priekšsēdētāja palīgam – sekretāram (diennakts tālrunis 67026101).

3. Rīgas domes priekšsēdētāja palīgs – sekretārs par ārkārtas situāciju nekavējoties informē:

3.1. attiecīgās Rīgas priekšpilsētas (rajona) izpilddirektoru;

3.2. Rīgas pašvaldības policiju.

4. Rīgas priekšpilsētu (rajonu) izpilddirekcijas un Rīgas pašvaldības policijas amatpersonas informē avārijā cietušās personas par tālāko rīcību.

5. Ja avārija notikusi vai avārijas situācija ir radusies nakts laikā, brīvdienā vai svētku dienā un nav iespēju risināt jautājumu par citas dzīvojamās telpas izīrēšanu personai, attiecīgā Rīgas priekšpilsētas (rajona) izpilddirekcija un Rīgas pašvaldības policijas Ūdenslīdēju, glābēju un civilās aizsardzības nodaļa pieņem lēmumu par personas un ar viņu kopā dzīvojošo personu pagaidu izmitināšanu uz noteiktu laiku saskaņā ar Rīgas domes līgumiem, kuri noslēgti ar viesnīcu uzņēmumiem. Ar šajā punktā minēto telpu personu nodrošina, līdz Rīgas domes Komunālā departamenta Dzīvokļu pārvalde personai piedāvā dzīvojamo telpu, taču ne ilgāk par piecām dienām.

6. Rīgas pašvaldības policija pēc glābšanas darbu pabeigšanas pie avārijā cietušās dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas organizē apsardzi (policijas posteni vai patruļu), lai vienu diennakti apsargātu dzīvojamā telpā vai dzīvojamā mājā esošo iekārtu un iedzīvotāju personīgās mantas, kā arī nepieļautu personu, kuras nav saistītas ar avārijas seku novēršanu, iekļūšanu šajā dzīvojamā telpā vai dzīvojamā mājā.

7. Apsaimniekotājs diennakts laikā no brīža, kad notikusi avārija, veic nepieciešamās darbības, lai novērstu neatļautu iekļūšanu dzīvojamā telpā vai dzīvojamā mājā.

8. Attiecīgā Rīgas priekšpilsētas (rajona) izpilddirekcija, sadarbojoties ar apsaimniekotāju, vienas darba dienas laikā pēc avārijas sagatavo un iesniedz Rīgas domes Komunālā departamenta Dzīvokļu pārvaldei informāciju par avārijā cietušo dzīvojamo telpu vai dzīvojamo māju (dzīvojamo telpu kadastrālās uzmērīšanas plānus) un tās iedzīvotājiem (dzīvojamo telpu īres līgumus, dzīvojamo telpu apsaimniekošanas līgumus).

9. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienu spēku zaudē Rīgas domes 2002.gada 2.jūlija noteikumi Nr.21 “Par rīcību ārkārtas situācijās un pašvaldības neatliekamo palīdzību iedzīvotājiem dzīvokļa jautājumu risināšanā”.

10. Saistošie noteikumi publicējami laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” un stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas. Laikrakstā “5 min” publicējama informācija par saistošo noteikumu pieņemšanu, norādot, ka ar saistošo noteikumu pilnu tekstu var iepazīties Rīgas pilsētas pašvaldības portālā www.riga.lv, kā arī Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā.

11. Rīgas priekšpilsētu (rajonu) izpilddirekcijas, Rīgas pašvaldības policija un Rīgas domes Komunālais departaments ir atbildīgi par saistošo noteikumu izpildes novērošanu.

Rīgas domes priekšsēdētājs J.Birks

Rīgā 2009.gada 19.jūnijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!