• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1999. gada 27. jūlija protokola izraksts Nr. 38 "Grozījumi likumā "Par valsts budžetu 1999.gadam"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.07.1999., Nr. 243 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19546

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.324

Par G.Dambergu

Vēl šajā numurā

30.07.1999., Nr. 243

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: protokola izraksts

Numurs: 38

Pieņemts: 27.07.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdes protokola Nr.38 izraksts

Rīgā 1999.gada 27.jūlijā

1.§

Grozījumi likumā "Par valsts budžetu 1999.gadam"

Apspriešanā piedalījās: E.Krastiņš, I.Sudraba, I.Bērziņš, R.Zīle, A.Staris, M.Segliņš, Ģ.V.Kristovskis, K.Pētersone, V.Birkavs, J.Bunkšs, A.Jaunsleinis, V.Balodis, A.Kalvītis, V.Makarovs, R.Jurdžs, E.Repše, A.Šķēle.

Nolēma:

1. Akceptēt iesniegto likumprojektu.

2. Atbalstīt Finansu ministrijas priekšlikumus par Ārlietu ministrijas un Iekšlietu ministrijas budžeta grozījumiem.

3. Atbalstīt tieslietu ministra V.Birkava iesniegtos priekšlikumus par ministrijas budžeta iekšējo pārdali. Finansu ministrijai attiecīgi precizēt Tieslietu ministrijas budžeta sadaļu.

4. Atbalstīt īpašu uzdevumu ministra valsts pārvaldes un pašvaldību reformas jautājumos J.Bunkša priekšlikumus par sekretariāta budžeta iekšējo pārdali saskaņā ar Finansu ministrijai iesniegtajiem priekšlikumiem. Finansu ministrijai attiecīgi precizēt sekretariāta budžeta sadaļu.

5. Paredzēt, ka dotācija pašvaldībām, kuras ir apvienojušās vai noslēgušas sadarbības līgumus kopēju uzdevumu veikšanai, 170000 latu apmērā piešķirama kopējās mērķdotācijas pagastu, pilsētu un rajonu teritoriālplānošanai un attīstības projektu izstrādāšanai un realizēšanai 520000 latu ietvaros.

6. Zemkopības ministrijai samazināt mežsaimniecības attīstības fonda izdevumus par 1 milj. latu un kopīgi ar Finansu ministriju veikt Mežsaimniecības attīstības fonda līdzekļu iekšējo pārdali jaunas programmas izveidošanai.

7. Palielināt par 1 milj. latu Finansu ministrijas līdzekļus neparedzētiem gadījumiem (iespējamai Rīgas Komercbankas sanācijai).

8. Svītrot 5 milj. latu no Latvijas Bankas iemaksām valsts pamatbudžeta ieņēmumos.

9. Palielināt par 11,4 milj. latu izdevumus pensijām un par 3,5 milj. latu bezdarbnieku pabalstiem.

10. Samazināt par 632 tūkst. latu pamatbudžeta izdevumus programmai "Sports", paredzot palielināt par šo summu ieņēmumus no izložu un azartspēļu nodevas maksājumiem.

11. Ņemot vērā priekšlikumu par akcīzes nodokļa naftas produktiem ieņēmumu sadales maiņu no 60 %–40 % uz 50 %–50 % starp valsts pamat-budžetu un valsts speciālo budžetu — Valsts autoceļu fondu, atlikt līdz 2001.gadam Lauku autoceļu sakārtošanas un attīstības programmas realizāciju.

12. Finansu ministrijai kopīgi ar ieinteresētajām ministrijām attiecīgi tehniski precizēt likumprojektu, ņemot vērā izteiktos un ministriju iesniegtos priekšlikumus, precizēt likumprojekta anotāciju, pievienot likumprojektam paskaidrojuma rakstu.

13. Noteikt, ka atbildīgā institūcija par likumprojekta un ar to saistīto likumprojektu (budžeta likumprojektu pakete) iesniegšanu Saeimā ir Finansu ministrija.

14. Lūgt Saeimas Prezidiju likumprojekta izskatīšanai sasaukt Saeimas ārkārtas sesiju š.g. 29.jūlijā.

15. Labklājības ministrijai sagatavot un noteiktā kārtībā līdz š.g. 10.augustam iesniegt izskatīšanai normatīvā akta projektu par grozījumiem likuma "Par obligāto sociālo apdrošināšanu bezdarba gadījumam" 17.panta otrajā un trešajā daļā, paredzot proporcionāli apdrošināšanas stāžam nosakāmā bezdarbnieka pabalsta procentuālā apmēra samazinājumu un bezdarbnieka pabalsta procentuālā apmēra samazinājumu atkarībā no bezdarba ilguma.

16. Izglītības un zinātnes ministrijai kopīgi ar Tieslietu ministriju sagatavot un iesniegt izskatīšanai jautājumu par Latvijas valdības garantiju piešķiršanu Rīgas Juridiskās augstskolas ēkas rekonstrukcijas finansēšanai nepieciešamajam kredītam vienlaikus ar budžeta grozījumu izskatīšanu Ministru kabinetā pirms to izskatīšanas Saeimā otrajā lasījumā.

17. Labklājības ministrijai līdz katra mēneša divdesmitajam datumam iesniegt Finansu ministrijā sociālās apdrošināšanas speciālo budžetu iepriekšējā mēneša izdevumu analīzi, kā arī speciālo budžetu gada izdevumu prognozi.

18. Finansu ministrijai un pārējām ministrijām atkārtoti izvērtēt budžeta pozīcijas iespējamo papildu finansu avotu atrašanai (lai nepieļautu Aizsardzības ministrijas budžeta izdevumu samazinājumu) un iesniegt konkrētus priekšlikumus izskatīšanai Ministru kabinetā līdz likumprojekta izskatīšanai Saeimā otrajā lasījumā.

19. Pieņemt zināšanai, ka Ekonomikas ministrija līdz š.g. 30.jūlijam iesniegs izskatīšanai Ministru kabinetā privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" privatizācijas nosacījumus.

10.§

Par resoru valsts budžeta projekta 2000.gadam izdevumu "mērķa griestiem"

Apspriešanā piedalījās: E.Krastiņš, I.Sudraba, I.Bērziņš, V.Birkavs, M.Segliņš, Ģ.V.Kristovskis, R.Zīle, K.Pētersone, V.Makarovs, Ģ.V.Kristovskis, A.Gorbunovs, V.Balodis, A.Kalvītis, S.Golde, R.Jurdžs, E.Ziediņš, A.Šķēle.

Nolēma:

1. Pamatā akceptēt ministriju un centrālo valsts iestāžu 2000.gada valsts budžeta izdevumu "mērķa griestus" saskaņā ar Finansu ministrijas iesniegtā projekta 1.pielikumu.

2. 2000.gadā ministriju un centrālo valsts iestāžu ieņēmumus no maksas pakalpojumiem un citus pašu ieņēmumus ieskaitīt valsts pamatbudžeta ieņēmumos.

3. Ministrijām un centrālajām valsts iestādēm, kuras 2000.gada valsts pamatbudžetā plāno ieņēmumus no maksas pakalpojumiem un citiem pašu ieņēmumiem un tiem atbilstošus izdevumus, līdz š.g. 29.jūlijam iesniegt Finansu ministrijā pamatotus aprēķinus par plānoto maksas pakalpojumu apjomu un nepieciešamās dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem apmēru konkrēto programmu vai apakšprogrammu finansēšanai.

4. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai kopīgi ar Finansu ministriju izvērtēt iespēju likvidēt Vides aizsardzības fondu un finansēt vides investīcijas programmas no pamatbudžetā iekļautā dabas resursu nodokļa.

5. Finansu ministrijai izskatīt iespēju likvidēt Zemkopības ministrijas speciālo budžetu - Mežsaimniecības attīstības fondu un Zivju fondu, Izglītības un zinātnes ministrijas speciālo budžetu sporta vajadzībām, Finansu ministrijas Noguldījumu garantiju fondu, Satiksmes biroja Transportlīdzekļu īpašnieku apdrošināšanas garantijas fondu, Satiksmes biroja Transportlīdzekļu īpašnieku apdrošināšanas apdrošinājuma ņēmēju interešu aizsardzības fondu, Satiksmes biroja līdzekļus ceļu satiksmes negadījumu novēršanai un profilaksei, Radio un televīzijas speciālo budžetu un to ieņēmumus iekļaut valsts pamatbudžetā.

Atbildīgajām ministrijām līdz š.g. 29.jūlijam iesniegt Finansu ministrijā pamatotus aprēķinus par nepieciešamās dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem apmēru konkrēto programmu vai apakšprogrammu finansēšanai.

6. Finansu ministrijai pārbaudīt ministriju veikto aprēķinu pamatotību un līdz š.g. 2.augustam precizēt attiecīgo ministriju izdevumu "mērķa griestus".

7. Kultūras ministrijas Kultūrkapitāla fonda finansēšanai paredzēt kopējos izdevumus 2,5 milj. latu apmērā.

8. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai plānot Valsts investīciju programmā jauno ISPA projektu uzsākšanai 2000.gadā līdzekļus 2 milj. latu apmērā (segums - pamatbudžetā iekļautā dabas resursu nodokļa daļa).

9. Valdība drīkst uzņemties valsts budžeta līdzfinansējuma saistības 2001.gadam un turpmākajiem gadiem 7 milj. latu apmērā PHARE 2000 programmas īstenošanai. Īpašu uzdevumu ministram sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām līdz likumprojekta "Par valsts budžetu 2000.gadam" pieņemšanai nodrošināt valsts budžeta līdzfinansējuma saistību 2001.gadam un turpmākajiem gadiem sadalījumu pa valsts budžeta programmām (apakšprogrammām).

10. Pieņemt zināšanai Saeimas iesniegto pieprasījumu par papildu finansējumu 1,2 milj. latu apmērā.

11. Noteikt, ka valsts pamatbudžetā iemaksājami SIA "Birojs 2000" 2000.gadā organizētās Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas pilnvarnieku sanāksmes iegūtie ieņēmumi.

12. Finansu ministrijai saskaņā ar Ģenerālprokuratūras iesniegto detalizēto pārskatu par Prokuroru izdienas pensiju likuma īstenošanas izmaksām precizēt prokuratūras izdevumu "mērķa griestus".

13. Finansu ministrijai saskaņot ar Zemkopības ministriju akcīzes nodokļa naftas produktiem atmaksu lauksaimniecības produkcijas ražotājiem un attiecīgi precizēt "mērķa griestus".

14. Finansu ministrijai precizēt "mērķa griestus" Ministru kabinetam saistībā ar iesniegtajiem aprēķiniem par valdības locekļu skaita samazināšanu.

15. Samazināt pamatbudžeta ieņēmumus par Latvijas Bankas maksājumiem 5 milj. latu apmērā.

16. Finansu ministrijai precizēt Labklājības ministrijas "mērķa griestus" 2000.gadam, paredzot līdzekļus jaunam pasākumam "Piemaksa pie augusta mēneša ģimenes valsts pabalsta par skolas vecuma bērnu".

17. Labklājības ministrijai līdz š.g. 29.jūlijam precizēt:

17.1. valsts sociālās apdrošināšanas speciālā budžeta ieņēmumus un izdevumus;

17.2. likuma "Par Latvijas Republikas Augstākās Padomes deputātu tiesisko stāvokli un pensijām" izpildes nodrošināšanai nepieciešamos līdzekļus.

18. Ministrijām un centrālajām valsts iestādēm līdz š.g. 5.augustam sagatavot nepieciešamos grozījumus šādos normatīvajos aktos:

18.1. Izglītības un zinātnes ministrijai: Izglītības likumā, Vispārējās izglītības likumā, Ministru kabineta 1997.gada 23.jūlija rīkojumā Nr.384 "Par Ventspils Augstskolas dibināšanu", Ministru kabineta 1997.gada 15.jūlija noteikumos Nr.251 "Studējošo kreditēšanas noteikumi";

18.2. Labklājības ministrijai: likumā "Par sociālo palīdzību", likumā "Par valsts pensijām", likumā "Par obligāto sociālo apdrošināšanu bezdarba gadījumam";

18.3. Tieslietu ministrijai: Īrestiesu likumā, Latvijas Sodu izpildes kodeksā;

18.4. Iekšlietu ministrijai - likumā "Par Krimināllikuma spēkā stāšanās laiku un kārtību", Ministru kabineta 1998.gada 4.novembra noteikumos Nr.427 "Prostitūcijas ierobežošanas noteikumi";

18.5. Valsts zemes dienestam - likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli".

19. Atbildīgajām ministrijām un centrālajām valsts iestādēm līdz š.g. 12.augustam sagatavot nepieciešamos grozījumus tiesību aktos sakarā ar atsevišķu speciālo budžetu likvidēšanu un to ieņēmumu, kā arī ieņēmumu no maksas pakalpojumiem un citiem pašu ieņēmumiem iekļaušanu pamatbudžetā.

20. Finansu ministrijai š.g. 28.jūlijā izsūtīt ministrijām un centrālajām valsts iestādēm "Instrukciju par valsts budžeta projekta izstrādāšanu 2000., 2001.finansu gadam".

21. Finansu ministrijai refinansēt Iekšlietu ministrijai piešķirto Eiropas Ekonomiskās kopienas aizdevumu 5906344 ASV dolāru apmērā. Finansu ministrijai sagatavot nepieciešamos grozījumus Līgumā starp Finansu ministriju un Iekšlietu ministriju par Eiropas Ekonomiskās kopienas aizdevuma atmaksāšanu.

22. Finansu ministrijai precizēt Iekšlietu ministrijas un Tieslietu ministrijas budžeta "mērķa griestus" pēc tam, kad Iekšlietu ministrija un Tieslietu ministrija būs saskaņojušas ieslodzījuma vietu sistēmas finansēšanas apjomu.

23. Finansu ministrijai paredzēt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai papildu finansējumu 50 tūkst. latu apmērā tūrisma izstādēm.

24. Finansu ministrijai paredzēt Ekonomikas ministrijai papildu finansējumu 22 tūkst. latu apmērā Pasaules tirdzniecības organizācijas sekretariāta finansēšanai.

25. Apstiprināt šādu ministriju un centrālo valsts iestāžu valsts budžeta 2000.gadam pieprasījumu iesniegšanas grafiku Finansu ministrijā:

25.1. Valsts prezidenta Kanceleja, Saeima, Ministru kabinets, Tieslietu ministrija, Valsts zemes dienests, Valsts kontrole, Augstākā tiesa, Satversmes tiesa, Prokuratūra, Centrālā vēlēšanu komisija, Centrālā zemes komisija, Satversmes aizsardzības birojs, Radio un televīzija, Valsts cilvēktiesību birojs, Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariāts, Īpašu uzdevumu ministra valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās sekretariāts 1999.gada 10.augusts
25.2. Ārlietu ministrija, Satiksmes ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Kultūras ministrija 1999.gada 11.augusts
25.3. Ekonomikas ministrija, Iekšlietu ministrija, Zemkopības ministrija, Aizsardzības ministrija, Finansu ministrija 1999.gada 12.augusts
25.4. Izglītības un zinātnes ministrija, Labklājības ministrija 1999.gada 13.augusts

26. Ministrijām un centrālajām valsts iestādēm nodrošināt budžeta projekta izstrādē iesaistīto darbinieku darbu.

27. Ekonomikas ministrijai atbilstoši Finansu ministrijas noteiktajam fiskālā deficīta apjomam 2000.gada valsts budžeta projektam precizēt Valsts investīciju programmu un iesniegt Finansu ministrijā līdz š.g. 30.jūlijam.

28. Līdz š.g. 10.augustam sagatavot un iesniegt izskatīšanai atsevišķā Ministru kabineta sēdē šādus jautājumus:

28.1. Izglītības un zinātnes ministrijai kopīgi ar ieinteresētajām nozaru ministrijām un Finansu ministriju - par vienotas augstākās izglītības budžeta programmas un vienotas profesionālās izglītības budžeta programmas izveidošanu;

28.2. Izglītības un zinātnes ministrijai - par izglītības sistēmas reformu, arī par vienotas samaksas kārtību izglītības sistēmā;

28.3. Satiksmes ministrijai - par Lauku autoceļu sakārtošanas un attīstības reformu;

28.4. Labklājības ministrijai - par medikamentu izlietošanas kārtību programmas "Veselības aprūpes reforma" ietvaros;

28.5. Tieslietu ministrijai - par pārstrukturēšanu tieslietu jomā, ņemot vērā Ministru prezidenta A.Šķēles izteikto priekšlikumu.

Ministru prezidents A.Šķēle  

Valsts kancelejas direktora vietā -
Juridiskā departamenta vadītāja A.Kveska

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!