• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2009. gada 21. jūlija noteikumi Nr. 798 "Noteikumi par informācijas apmaiņas kārtību, sniegšanas nosacījumiem un prasībām Valsts darba inspekcijas integrētajai sistēmai". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.2009., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195364-noteikumi-par-informacijas-apmainas-kartibu-sniegsanas-nosacijumiem-un-prasibam-valsts-darba-inspekcijas-integretajai-sistemai

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.799

Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 16.maija noteikumos Nr.400 "Noteikumi par vides aizsardzības prasībām degvielas uzpildes stacijām, naftas bāzēm un pārvietojamajām cisternām"

Vēl šajā numurā

28.07.2009., Nr. 118

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 798

Pieņemts: 21.07.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.798

Rīgā 2009.gada 21.jūlijā (prot. Nr.49 19.§)
Noteikumi par informācijas apmaiņas kārtību, sniegšanas nosacījumiem un prasībām Valsts darba inspekcijas integrētajai sistēmai
Izdoti saskaņā ar Valsts darba inspekcijas likuma 12.panta ceturto daļu
I. Vispārīgie jautājumi
1. Noteikumi nosaka informācijas apmaiņas kārtību, sniegšanas nosacījumus un prasības vienai no valsts informācijas sistēmām – Valsts darba inspekcijas integrētajai sistēmai (turpmāk – sistēma).
2. Sistēmas pārzine un turētāja ir Valsts darba inspekcija (turpmāk – inspekcija).
3. Sistēmas izveidošanas un izmantošanas mērķis ir pilnveidot inspekcijas darbu, lai nodrošinātu operatīvu darbam nepieciešamās informācijas apmaiņu.
II. Prasības sistēmai
4. Inspekcija izveido un uztur sistēmu, kas nodrošina informācijas apmaiņu elektroniskā vidē starp inspekciju un citām institūcijām un informācijas apmaiņu tiešsaistes režīmā ar citām valsts informācijas sistēmām.
5. Sistēmā iekļauj:

5.1. informāciju par nelaimes gadījumiem darbā;

5.2. darba vietu higiēniskos raksturojumus;

5.3. darba vietu apsekojumu rezultātus, tai skaitā informāciju par darba tiesisko attiecību un darba aizsardzību regulējošo normatīvo aktu pārkāpumiem (turpmāk – pārkāpums) un piemērotajām sankcijām;

5.4. informāciju par izskatītajiem iesniegumiem.
III. Informācijas apmaiņa un tās sniegšanas nosacījumi
6. Informācijas apmaiņa starp inspekciju un citām institūcijām notiek, ievērojot normatīvos aktus par informācijas atklātību un fizisko personu datu aizsardzību, vienā no šādiem veidiem:

6.1. elektroniski tiešsaistes režīmā atbilstoši savstarpēji noslēgtajiem līgumiem;

6.2. atbilstoši informācijas pieprasījuma veidam vai savstarpēji noslēgtajiem līgumiem.
7. Inspekcijas vadītājs norīko kontaktpersonas, kas atbild par informācijas apmaiņu starp inspekciju un citām institūcijām un kas sadarbojas ar citu institūciju vadītājiem vai viņu norīkotām atbildīgajām amatpersonām. Kontaktpersonu un atbildīgo amatpersonu vārdu, uzvārdu, amatu un kontaktinformāciju norāda noslēgtajā līgumā.
8. Ja tiešās vai pastarpinātās pārvaldes institūcija, atvasināta publiska persona vai jebkura cita valsts iestāde (turpmāk – iestāde), veicot iestādes pamatfunkcijas, iegūst informāciju par pārkāpumu, tā triju darbdienu laikā par to informē inspekciju.
9. Ja nepieciešama papildu informācija par šo noteikumu 8.punktā minēto pārkāpumu, inspekcijai, pamatojot informācijas nepieciešamību, ir tiesības to pieprasīt un saņemt no iestādes triju darbdienu laikā.
10. Ja inspekcija, veicot savas funkcijas vai uzdevumus, iegūst infor­māciju par pārkāpumu, kas ir citas iestādes kompetencē, tā triju darbdienu laikā informē attiecīgo iestādi par minēto pārkāpumu.
IV. Noslēguma jautājums
11. Šo noteikumu II nodaļa stājas spēkā 2012.gada 1.janvārī.
Ministru prezidents V.Dombrovskis

Labklājības ministrs U.Augulis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!