• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: - tiekoties ar NATO Eiropas apvienoto bruņoto spēku virspavēlnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.07.1999., Nr. 243 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19536

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts robežsardzi 1999. gada pusgadā

Vēl šajā numurā

30.07.1999., Nr. 243

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— tiekoties ar NATO Eiropas apvienoto bruņoto spēku virspavēlnieku

KLARKS&KO.JPG (37222 BYTES) Vakar, 29. jūlijā, pie Ministru prezidenta Andra Šķēles viesojās NATO Eiropas spēku virspavēlnieks ģenerālis Veslijs Klārks. Sarunu sākumā Ministru prezidents izteica atzinību, ka V.Klārks ir radis iespēju apmeklēt Baltijas valstis un Latviju laikā, kad pasaules uzmanība ir pievērsta Eiropas dienvidaustrumiem — Balkāniem. A.Šķēle augstu novērtēja V.Klārka personīgo ieguldījumu Kosovas krīzes noregulēšanā. Ministru prezidents apliecināja, ka virzība uz NATO ir viena no Latvijas valdības prioritātēm un valdībai ir vienots viedoklis par nepieciešamību pakāpeniski palielināt valsts aizsardzības budžetu, lai 2003.gadā tas sasniegtu divus procentus no iekšzemes kopprodukta. A.Šķēle pastāstīja par aktuālo sociāli ekonomisko situāciju Latvijā, akcentējot nepieciešamību aktivizēt sabiedrības integrāciju, lai veicinātu vienotu sabiedrības atbalstu Latvijas virzībai uz ES un NATO.

Ģenerālis Veslijs Klārks apliecināja, ka NATO un ASV atbalstīs Latviju tās centienos integrēties Eiropas un Transatlantijas ekonomiskajās un drošības struktūrās, akcentējot nepieciešamību pievērst uzmanību aizsardzības budžeta veidošanai, lai nākotnē Latvija kļūtu par pilnvērtīgu NATO dalībvalsti. Augstais viesis izteica pārliecību, ka Latvijai nākotnē būs stabila un plaukstoša ekonomika.

Sarunu laikā tika pārrunāta situācijas attīstība Baltijas jūras reģionā un Krievijā.

Ministru prezidents uzsvēra, ka Baltijas valstu sadarbība, tai skaitā militārā un politiskā sadarbība, ir nozīmīga Latvijas valdības prioritāte.

Valdības preses departaments

Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!