• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par veselības aprūpes nozares budžetu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.2009., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195337

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta paziņojums Nr.18

Pārtraucot ikgadējo atvaļinājumu un atsākot pildīt Valsts prezidenta pienākumus

Vēl šajā numurā

28.07.2009., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par veselības aprūpes nozares budžetu


 

Lai pārrunātu kritisko situāciju veselības aprūpes nozarē pēc budžeta grozījumiem, 23.jūlijā pēc veselības ministres Baibas Rozentāles aicinājuma notika Veselības nozares stratēģiskās padomes (padome) sēde, kurā piedalījās arī universitāšu klīniku un reģionālo slimnīcu vadītāji.

Tikšanās laikā veselības ministre iepazīstināja sēdes dalībniekus ar situāciju veselības aprūpes nozares budžetā un iespējamajiem risinājumiem, lai iedzīvotājiem tiktu nodrošināta medicīniskā aprūpe. Kā norādīja veselības ministre B.Rozentāle: “Pašreizējais finansējums veselības aprūpei otrajam pusgadam ir absolūti kritisks. Nešaubīgi pat lielākās universitātes un reģionālās slimnīcas ar šādu finansējumu pēc dažiem mēnešiem kļūs maksātnespējīgas. Tādēļ Veselības ministrija vistuvākajā laikā valdībā iesniegs priekšlikumus par budžeta grozījumiem, kas paredzētu nozarei atgūt neapdomīgi noņemtos 45 miljonus latu, lai būtu iespējams nodrošināt iedzīvotājiem neatliekamo medicīnisko palīdzību akūtos gadījumos.”

Veselības aprūpes budžeta samazinājums 2009.gada otrajā pusgadā sastāda 89,8 miljonus latu. Būtiskākais samazinājums skar slimnīcas, kurām iespējams nodrošināt tikai 43% no pirmā pusgada finansējuma.

Veselības nozares stratēģiskā padome izveidota kā koordinējoša bezatlīdzības institūcija, kuras darbības mērķis ir iesaistīt veselības nozares biedrības, asociācijas, valsts un pašvaldību institūcijas veselības politikas veidošanā un īstenošanā.

Stratēģiskajā padomē līdzdarbojas lielāko mediķu asociāciju un slimnīcu pārstāvji.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!