• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 21.jūlijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.2009., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195335

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iepazīstoties ar situāciju kokrūpniecības nozarē

Vēl šajā numurā

28.07.2009., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 21.jūlijā


 

ZM: Par samazinātu finansējumu meža nozares attīstībai 2009.gadā

Valdība 21.jūlijā apstiprināja Zemkopības ministrijas izstrādāto Ministru kabineta noteikumu projektu “Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 9.jūnija noteikumos Nr.519 “Valsts atbalsta piešķiršanas kārtība meža nozares attīstībai 2009.gadā””.

Pamatojoties uz grozījumiem likumā “Par valsts budžetu 2009.gadam”, nosakot, ka valsts atbalsta apmērs meža nozares attīstībai 2009.gadā tiek samazināts līdz 346 544 latiem līdzšinējo 581 700 latu vietā, veiktas izmaiņas valsts atbalsta piešķiršanas kārtībā meža nozares attīstībai šogad.

Izmaiņas nosaka, ka 2009.gadā meža nozares atbalsta un attīstības programmu un projektu finansēšanai, tostarp Latvijas kokrūpniecības un meža īpašnieku pārstāvībai Eiropā, paredzēti 92 000 latu.

Savukārt zinātniskās izpētes projektiem – jau esošajos ilgtermiņa projektos paredzēto šī gada uzdevumu izpildei un meža nozares ekonomiskās situācijas monitoringam un novērtējumam 2009.gadā – kopējais finansējums noteikts 242 724 latu apmērā.

Valsts starptautisko saistību izpildei meža monitoringa pasākumu veikšanai paredzētais finansējums ir 10 320 latu un nozares ekspertu atalgojumam – 1500 latu.

Zemkopības ministrija, konsultējoties ar meža nozares sadarbības partneriem, vienojās par nozarei nozīmīgo un aktuālo projektu finansēšanu 2009.gadā.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

 

ZM: Par izmaiņām aitu pārraudzībā

Valdība 21.jūlijā apstiprināja Zemkopības ministrijas izstrādāto Ministru kabineta noteikumu projektu “Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 18.februāra noteikumos Nr.85 “Aitu pārraudzības kārtība””.

Noteikumos precizētas ganāmpulka īpašnieka tiesības un pienākumi, kā arī pienākumi sertificētai personai un fiziskai personai, kas ir saņēmusi apliecību dzīvnieku pārraudzības veikšanai. Tāpat aitu pārraudzības kārtībā atceltas normas, kurās noteikti Ciltsdarba valsts inspekcijas pienākumi. Turpmāk Ciltsdarba likuma un citu ar ciltsdarbu saistītu normatīvo aktu ievērošanu valstī kontrolēs un uzraudzīs Pārtikas un veterinārais dienests.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

 

ZM: Par izmaiņām gaļas liellopu pārraudzībā

Valdība 21.jūlijā apstiprināja Zemkopības ministrijas izstrādāto Ministru kabineta noteikumu projektu “Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 2.janvāra noteikumos Nr.6 “Gaļas liellopu pārraudzības kārtība””.

Izmaiņas noteikumos paredz, ka turpmāk ganāmpulku īpašniekiem nebūs jānorāda teļa dzīvmasa uzreiz pēc tā piedzimšanas gaļas liellopu kontroles lapā, ņemot vērā, ka šī informācija valsts aģentūrai “Lauksaimniecības datu centrs” tiek paziņota ar apzīmēšanas aktu.

Veicot izmaiņas gaļas liellopu pārraudzības kārtībā, ganāmpulku īpašnieku uzmanība tiek vērsta uz darbībām, kas ir jāveic, lai dzīvnieku varētu ierakstīt ciltsgrāmatā – pirms tam liellopiem jānosaka atbilstība šķirnes īpašībām un tipam, kā arī jāveic eksterjera lineārā vērtēšana.

Noteikumos tiek atcelta norma par to, ka pārraugam jāslēdz līgums ar ganāmpulka īpašnieku un jāuztur līgumu reģistrs. Saskaņā ar Civillikumu pārraugs vienošanos ar ganāmpulka īpašnieku var noslēgt arī mutiski.

Tāpat noteikumi paredz, ka valsts aģentūra “Lauksaimniecības datu centrs” no 2010.gada 1.jūlija ganāmpulka īpašniekam nodrošinās iespēju gaļas liellopu pārraudzības datus reģistrēt arī elektroniski.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!