• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītība kā valdības prioritāte. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.07.1999., Nr. 243 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19531

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītība kā valdības prioritāte (turpinājums)

Vēl šajā numurā

30.07.1999., Nr. 243

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītība kā valdības prioritāte S.JPG (41090 BYTES)

Izglītības un zinātnes ministre Silva Golde savā pirmajā ministres preses konferencē vakar, 29.jūlijā:

Pirmo reizi tiekoties ar žurnālistiem izglītības un zinātnes ministres statusā, Silva Golde vispirms iepazīstināja ar savu darba pieredzi, kas galvenokārt saistīta ar izglītības pārvaldes darbu, un pauda pārliecību, ka pazīst izglītības sistēmu un izprot tās kopsakarības.

Runājot par darbu ministres postenī, S.Golde atzina, ka atbildīgs par valsti un situāciju tajā ir viss Ministru kabinets, un izteica vēlmi, "lai katrs ministrs rūpētos ne tikai par savu nozari, bet izjustu valsti kopumā". Izglītības un zinātnes ministre vēlreiz atgādināja, ka tagadējā valdība ir pārņēmusi valsti ļoti smagā finansiālā situācijā un ka "visas valdības pirmais uzdevums ir izvest valsti no finansu krīzes, tādēļ visiem ministriem ir jākoncentrē uz to uzmanība, racionāli jālieto līdzekļi, lai šo uzdevumu izpildītu".

Runājot par sava darba pamatnostādnēm, ministre vispirms pieskārās tām lietām, kas pēdējā laikā nonākušas sabiedrības uzmanības centrā. S.Golde pastāstīja, ka jau tuvākajās dienās, iespējams, laidīs klajā oficiālu paziņojumu par centralizētajiem valsts eksāmeniem, bet preses konferencē var izteikt savu personisko attieksmi pret šo jautājumu. "Man ir ļoti skumji, ka centralizētā eksāmenu sistēma, kas ir nākotnē atbalstāma lieta, ir sevi diskreditējusi, vēl neuzsākot pilnu attīstības gaitu. Uzskatu, ka šobrīd par galvenajiem vainīgajiem atzīt tikai skolēnus ir nepareizi, manuprāt, ļaunuma saknes ir meklējamas pašā sistēmā un eksāmenu organizatoriskajā norisē. Centralizēto eksāmenu norisē ir iesaistīti skolēni, ir iesaistīti novērotāji, kam ir jāuzrauga eksāmena gaita, un daudzi citi. Man nav informācijas, ka būtu sodīts kāds novērotājs, kaut tieši viņi bija atbildīgi par godīgu eksāmena norises procesu. Ļoti rūpīgi ir jāizvērtē arī kurjeru sistēma, visas iespējamās informācijas noplūdes vietas.

 

Turpinājums — 3.lpp.

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!