• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par valsts budžeta līdzekļu pārdali sportam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.2009., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195212

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 21.jūlijā

Vēl šajā numurā

23.07.2009., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par valsts budžeta līdzekļu pārdali sportam


 

Finanšu ministrijā (FM) piektdien, 17.jūlijā, notika finanšu ministra Einara Repšes vadītā Latvijas Nacionālās sporta padomes sēde (LNSP), kurā tika izskatīts jautājums par 2009.gada valsts budžeta līdzekļu samazinājumu un pārdali valsts budžeta programmā “Sports”, kā arī citi aktuāli jautājumi.

Tā kā pēc valdības maiņas notika pirmā LNSP sēde, tajā par padomes priekšsēdētāja vietnieci tika ievēlēta izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe.

LNSP lēma par finanšu līdzekļu samazinājumu valsts budžeta programmas 09.00.00 “Sports” trijās apakšprogrammās – 09.04.00 “Sporta būves”, 09.07.00 “Sporta pasākumi” un 09.21.00 “Augstas klases sasniegumu sports”.

Apakšprogrammā 09.04.00 “Sporta būves” padome vienojās par 5% samazinājumu valsts īpašumā esošajām nacionālajām sporta bāzēm, finansējuma pārtraukšanu olimpisko sporta centru sporta bāzēm, kā arī nolēma par 10% un 11% samazināt finansējumu sporta kluba “Olimpika” tenisa sporta kompleksam “Pļavnieki” un sporta inventāra iegādei izglītības iestādēs.

Apakšprogrammā 09.07.00 “Sporta pasākumi” padome vienojās par 10% samazinājumu visām atbalstītajām sporta organizācijām, izņemot olimpisko sporta spēļu federācijas, kā arī par 807 latiem palielināt finansējumu biedrībai “Latvijas Ratiņbasketbola sporta federācija”. Tai skaitā tika nolemts nepiešķirt finansējumu sportistu un bērnu ar paaugstinātu fizisko slodzi veselības aprūpei un medicīniskajai uzraudzībai.

Apakšprogrammā 09.21.00 “Augstas klases sasniegumu sports” padomes sēdē tika pieņemts lēmums par 18% samazināt finansējumu biedrībai “Latvijas Olimpiskā komiteja”, par 15% SIA “Latvijas Olimpiskā vienība”, par 10% biedrībai “Latvijas Olimpiešu sociālais fonds”, par 33% biedrībām “Latvijas Olimpiešu klubs” un “Latvijas Olimpiskā akadēmija”, par 10% biedrībai “Latvijas Sporta federāciju padome” un par 17% samazināt finansējumu olimpisko sporta spēļu programmām.

LNSP sēdes laikā saskaņā ar Latvijas Republikas Augstākās padomes 1992.gada 3.novembra lēmuma “Par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu” 2.punktu tika pieņemts lēmums neatbalstīt VAS “Biķernieku kompleksā sporta bāze” nodošanu privatizācijai, jo bāze ir nepieciešama valsts funkciju īstenošanai sporta nozarē.

LNSP sēdē tika izskatīts Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ziņojums par situāciju Daugavas stadionā, par iepriekš LNSP un Ministru kabineta pieņemtajiem lēmumiem un to izpildi, kā arī par iespējamo Daugavas stadiona turpmāko attīstību un apsaimniekošanu. IZM izteica priekšlikumu par Daugavas stadiona ieguldīšanu VSIA “Kultūras un sporta centrs “Daugavas stadions”” pamatkapitālā, lai nodrošinātu tā turpmāku attīstību un izmantošanu augstas klases sasniegumu sporta vajadzībām. IZM uzskata, ka šāda rīcība ne tikai atvieglotu saimnieciskās darbības veikšanu VSIA “Kultūras un sporta centrs “Daugavas stadions”” un atslogotu IZM no neraksturīgu funkciju veikšanas, bet arī ļautu perspektīvā attīstīt Daugavas stadionu atbilstīgi Ministru kabineta 2007.gada 5.jūnija sēdē apstiprinātajām (prot. Nr. 33 45.§, 4.punkts) valsts interesēm Daugavas stadiona turpmākajā attīstībā. Diskutējot tika izteikts alternatīvs priekšlikums – Daugavas stadiona nodošana VAS “Valsts nekustamie īpašumi”, kā vienu no argumentiem šādai rīcībai minot Ministru kabineta savulaik atbalstīto lēmumu par vienotas valsts īpašumu apsaimniekošanas sistēmas ieviešanu.

LNSP nolēma pieņemt zināšanai IZM sniegto informāciju un atbalstīja jautājuma virzīšanu izskatīšanai Ministru kabinetā. Tomēr pirms jautājuma virzīšanas izskatīšanai Ministru kabinetā LNSP nolēma aicināt VSIA “Kultūras un sporta centrs “Daugavas stadions”” un VAS “Valsts nekustamie īpašumi” sagatavot savus priekšlikumus par Daugavas stadiona turpmāku attīstību, ja tiek pieņemts lēmums nodot Daugavas stadionu vienai vai otrai komercsabiedrībai. Šie priekšlikumi tiks izskatīti nākamajā LNSP sēdē, kurā tad arī varētu tikt pieņemts konkrēts LNSP lēmums.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!