• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satversmes tiesas atbilde sūdzību iesniedzējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.07.2009., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195139

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Parlaments: Par parlamentāro komiteju jauno sastāvu

Vēl šajā numurā

22.07.2009., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satversmes tiesas atbilde

Rīgā 2009.gada 20.jūlijā

Satversmes tiesas atbilde sūdzību iesniedzējiem


 

Ņemot vērā ārkārtīgi lielo skaitu sūdzību par likuma “Par valsts pensiju un valsts pabalstu izmaksu laika periodā no 2009.gada līdz 2012.gadam” atbilstību Satversmei, Latvijas Republikas Satversmes tiesa sniedz šādu atbildi:

Satversmes tiesā šā gada 17.jūlijā ir ierosinātas divas lietas “Par likuma “Par valsts pensiju un valsts pabalstu izmaksu laika periodā no 2009.gada līdz 2012.gadam” 3.panta pirmās daļas, ciktāl tā attiecas uz valsts vecuma pensiju, atbilstību Latvijas Republikas Satversmes 1., 91., 105. un 109.pantam”. Šīs lietas tiks sagatavotas dažu mēnešu laikā. Taču Satversmes tiesa ir saņēmusi vairākus tūkstošus sūdzību, kas neatbilst likuma prasībām par pieteikumu tiesai. Šīs sūdzības nevar izskatīt kā pieteikumus, bet tās tiks pievienotas ierosināto lietu materiāliem un sūdzību iesniedzēju viedoklis tiks ņemts vērā, izskatot lietas.

Satversmes tiesa turpina izskatīt pārējos pieteikumus par izmaiņām pensiju un pabalstu izmaksās. Par citām ierosinātām lietām informācija tiks sniegta turpmāk.

Informējam tās personas, pēc kuru sūdzībām lietas netika ierosinātas, ka, ņemot vērā lielo sūdzību skaitu un to, ka atbildes sniegšana katram sūdzības iesniedzējiem prasītu nesamērīgu Satversmes tiesas resursu patēriņu, pamatojoties uz Iesniegumu likuma 6.pantu, individuālās atbildes netiks sniegtas.

Šis paziņojums tiek izplatīts plašsaziņas līdzekļos, iepazīties ar to var arī Satversmes tiesas kancelejā vai Satversmes tiesas interneta mājas lapā http://www.satv.tiesa.gov.lv.

Satversmes tiesas priekšsēdētājs G.Kūtris

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!