• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministrija: Par KM finansēto koncertorganizāciju darba turpināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.2009., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/195099

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nosūtot pateicības vēstules 12.klašu absolventiem par teicamām sekmēm un izcilu radošo darbu

Vēl šajā numurā

21.07.2009., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūras ministrija: Par KM finansēto koncertorganizāciju darba turpināšanu

 

Kultūras ministrija informē, ka ir izskatīta koncertorganizāciju vadītāju sniegtā informācija par koncertorganizāciju darbības turpināšanu samazinātā finansējuma apstākļos. Kultūras ministrija uzskata, ka valsts finansēto koncertorganizāciju, to skaitā orķestru, skaits šobrīd ir optimāls.

Lai samazinātā finansējuma apstākļos šajā gadā nodrošinātu valsts finansēto koncertorganizāciju darbību, koncertorganizācijas ir veikušas izdevumu samazinājumu atalgojuma pozīcijā par 25%–30%. Ņemot vērā finansējuma samazinājumu, orķestriem ir jāoptimizē arī mūziķu skaits.

Saskaņā ar valsts finansējuma samazinājumu 2009.gadā, kā arī 2010.gada budžeta prognozi valsts nākamajā gadā varēs apmaksāt 90 (līdz šim 102) mūziķu darba vietas Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī, 27 (līdz šim 34) mūziķu darba vietas valsts kamerorķestrī “Sinfonietta Rīga” un 65 (līdz šim 85) mūziķu darba vietas Liepājas Simfoniskajā orķestrī.

KM aprēķini rāda, ka samazinātais mūziķu skaits orķestros būtiski neietekmēs to darbību un minētās koncertorganizācijas kā līdz šim turpinās nodrošināt kvalitatīvu mūzikas pakalpojumu sniegšanu visā Latvijā.

2009.gadā Kultūras ministrija finansē VSIA “Latvijas koncerti”, VSIA “Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris”, valsts kamerorķestri “Sinfonietta Rīga”, VSIA “Valsts akadēmiskais koris “Latvija””, VSIA “Kremerata Baltica”, pašvaldības iestādi “Liepājas Simfoniskais orķestris”, Ziemeļvidzemes kameransambli Valkā un Vidzemes kamerorķestri Cēsīs.

 

Dace Vizule, KM sabiedrisko attiecību speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!