• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par staļinisma un nacisma upuru atceres dienu 23.augustā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.07.2009., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194992

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra darba vizīti Amerikas Savienotajās Valstīs

Vēl šajā numurā

17.07.2009., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par staļinisma un nacisma upuru atceres dienu 23.augustā


 

Saeima ceturtdien, 16.jūlijā, ārkārtas sesijā steidzamības kārtā grozot likumu “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām”, 23.augustu noteica par staļinisma un nacisma upuru atceres dienu.

Par likumprojektu otrajā galīgajā lasījumā balsoja 65 deputāti, savukārt 21 bija pret.

Eiropas Parlaments, 2008.gada septembrī pieņemot un izsludinot attiecīgu deklarāciju, aicinājis Eiropas Savienības valstu parlamentus pasludināt 23.augustu par staļinisma un nacisma upuru atceres dienu. Tā ir diena, kad tika noslēgts Molotova–Ribentropa pakts, ar kura slepenajiem papildprotokoliem Eiropa tika sadalīta divās interešu zonās.

 “Abu režīmu agresijas ietvaros veiktās masu deportācijas, slepkavības un paverdzināšana ir klasificējamas kā kara noziegumi un noziegumi pret cilvēci,” uzsvēra par likuma projekta virzību atbildīgās Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene.

Latvija ir viena no Eiropas Savienības dalībvalstīm, kas no Molotova–Ribentropa pakta ir cietusi visvairāk, un tādēļ nav pieļaujams, ka liktenīgie augusta notikumi un to izraisītās sekas tiktu aizmirstas, norāda likumprojekta autori.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!