• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra darba vizīti ASV. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.07.2009., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194910

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Par Rīgas domes kraso viedokļu maiņu

Vēl šajā numurā

16.07.2009., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra darba vizīti ASV


 

ASV1.JPG (53251 bytes)
Foto: P.Alunāns

Otrdien, 14.jūlijā, Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš darba vizītes Vašingtonā ietvaros tikās ar ASV valsts sekretāri Hilariju Klintoni (attēlā).

Tikšanās laikā tika pārrunātas Latvijas un Amerkas Savienoto Valstu divpusējās attiecības, sadarbība NATO, tostarp starptautiskajā operācijā Afganistānā, kā arī tika apspriesta Baltijas valstu iesaiste NATO jaunās stratēģiskās koncepcijas izstrādes procesā. Tāpat uzmanība tika pievērsta finanšu un ekonomiskajai situācijai Latvijā un starptautisko institūciju atbalstam Latvijas īstenotajām strukturālajām reformām un ekonomikas atveseļošanas pasākumiem. Abas puses apmainījās viedokļiem arī par starptautiskās sabiedrības iesaisti politiskajos un ekonomiskajos procesos Eiropas Savienības austrumu kaimiņvalstīs, kā arī sadarbību ar Centrālāzijas valstīm, tostarp enerģētikas jomā.

Runājot par NATO, abas puses apsprieda NATO lomu, saskaroties ar mūsdienu izaicinājumiem drošības politikas jomā. Šajā sakarā tika uzsvērta jaunās NATO stratēģiskās koncepcijas nozīme, kā arī Baltijas valstu iesaistīšanās šīs koncepcijas izstrādē. Vienlaikus Māris Riekstiņš atkārtoti apliecināja, ka Latvija arī turpmāk sniegs savu militāro un civilo ieguldījumu operācijā Afganistānā.

ASV puse atzinīgi novērtēja Latvijas iesaisti kopā ar citiem sabiedrotajiem šajā starptautiskajā operācijā. “Lielisks sadarbības paraugs ir ne tikai līdzdalība operācijā Afganistānas teritorijā, bet ari efektīva apgādes ceļa ASV militārajām vajadzībām caur Latvijas teritoriju nodrošināšana,” norādīja ārlietu ministrs Māris Riekstiņš.

Latvijas ārlietu ministrs akcentēja arī jautājumu par starptautiskās sabiedrības atbalstu Eiropas Savienības austrumu kaimiņvalstīm, tostarp uzsverot starptautisko novērotāju klātbūtnes pastiprināšanu Gruzijā, atbalstu demokrātiskām reformām Baltkrievijā, Ukrainā, Moldovā un Dienvidkaukāza valstīs. M.Riekstiņš un H.Klintone bija vienisprātis arī par visaptveroša dialoga nepieciešamību ar Centrālāzijas valstīm.

Sarunas noslēgumā ārlietu ministrs Māris Riekstņš uzaicināja ASV valsts sekretāri apmeklēt Latviju, tostarp personīgi piedalīties topošās jaunās ASV vēstniecības ēkas Rīgā atklāšanā 2010.gadā.

Šī bija Māra Riekstiņa un ASV valsts sekretāres H.Klintones pirmā divpusējā tikšanās pēc jaunās ASV administrācijas darbības uzsākšanas. Abi ministri iepriekš neformāli tikušies NATO ārlietu ministru sanāksmes un ES un ASV samita ietvaros.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!