• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts izglītības attīstības aģentūra: Par astoņu "Leonardo da Vinci" partnerības projektu īstenošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.07.2009., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194902

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra: Par vecāku pabalstiem un to izmaksāšanu

Vēl šajā numurā

16.07.2009., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts izglītības attīstības aģentūra: Par astoņu “Leonardo da Vinci” partnerības projektu īstenošanu


 

Eiropas Komisija sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru (VIAA) Mūžizglītības programmas Leonardo da Vinci ietvaros ir apstiprinājusi astoņus partnerības projektus par kopējo finansējumu 140 000 eiro. Apstiprinātie projekti savu darbību sāks tuvākajā laikā, un tie paredzēti profesionālās izglītības iestāžu un atbalsta organizāciju sadarbības attīstīšanai, kur savstarpēju vizīšu un tikšanās laikā tiks risinātas nozaru kopīgās problēmas.

 Leonardo da Vinci programmas nodaļas vadītāja Dagnija Dilāne: “Partnerības projektus administrējam tikai otro gadu, bet arī šogad tas bija izaicinājums gan mums, gan projektu iesniedzējiem, jo šādu projektu rezultāti un ietekme ir izmērāmi tikai pēc to īstenošanas. Bet, neskatoties uz to, priecē izglītības iestāžu uzdrīkstēšanās, atsaucība un lielā interese ar šiem projektiem stiprināt jau iepriekšējās starptautiskās sadarbības.”

Apstiprināto Leonardo da Vinci programmas partnerības projektu ietvaros tiks veicināta sieviešu (īpaši lauku reģionos) pašnodarbinātība un iesaistīšanās mikrobiznesā. Sadarbojoties profesionālajām skolām, tiks rīkoti kulinārijas, maizes cepšanas festivāli, jaunie kokapstrādes speciālisti no Latvijas un citām valstīm izgatavos dārza mēbeles, ko pēc projekta dāvinās Latvijas sociālās aprūpes centriem.

Tāpat atbalstu ir ieguvis projekts, kas paredz izstrādāt podkāstus, kas palīdzēs apgūt jaunās tehnoloģijas. (Podcast – ielādējams video/audio fails, ko iespējams noskatīties/noklausīties vēlāk.) Tie būs paredzēti tiem strādājošajiem, kas vēlas uzlabot savas zināšanas modernajās tehnoloģijās.

Atbalstu ieguvis arī projekts, kas paredz e-mācību ietvaros izveidot apmācības moduļus maziem un vidējiem uzņēmumiem par finansēm, klientu un kultūras vadību, produktu attīstību, biznesa plānošanu un e-mārketingu. Cita projekta ietvaros tiks salīdzināta Latvijas lauksaimniecības un celtniecības apmācības sistēma ar citām valstīm. Rezultātā tiks izstrādāta metodika, kā Latvijā iegūto profesionālās izglītības kvalifikāciju pielīdzināt Eiropas kvalifikācijas sistēmai.

Divu nedēļu laikā projektu iesniedzējiem VIAA nosūtīs lēmumus. Kopumā 2009.gada partnerības projektu iesniegumu konkursā VIAA saņēma 44 projektu iesniegumus, kas ir par diviem vairāk nekā 2008.gadā. Apstiprināti tika astoņi projekti, netika apstiprināti 31 un tehniski neatbilstoši bija pieci projekti. Konkursa rezultāti publicēti arī VIAA mājaslapā.

2009.gadā visos Leonardo da Vinci projektos kopā Latvijā pieejamais finansējums ir 2 335 000 eiro, no tiem mobilitātes projektiem – 1 204 700 eiro, partnerības projektiem – 140 000 eiro, inovāciju pārneses projektiem – 960 000 eiro, savukārt sagatavošanas vizītēm – 30 000 eiro.

 

Egita Arbidāne, Valsts izglītības attīstības aģentūras sabiedrisko attiecību speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!