• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par līdzekļiem informācijas tehnoloģiju projektiem izglītībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.07.2009., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194856

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

15.07.2009., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par līdzekļiem informācijas tehnoloģiju projektiem izglītībā


 

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) realizētie IT projekti “Valsts izglītības informācijas sistēmas 2.kārtas izveide un uzturēšana” un “Skolu portāla informācijas sistēmas 2.kārtas izstrāde, ieviešana un uzturēšana” tiek īstenoti par konkrēti šiem mērķiem paredzētiem Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzekļiem atbilstoši darbības programmai “Infrastruktūra un pakalpojumi”, kas saskaņota ar Eiropas Komisiju (EK), nevis par valsts budžeta līdzekļiem, uzsver izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe. Viņa piebilst, ka sabiedrību, bet īpaši izglītībā iesaistītos, ir nepatiesi maldinājusi publiski izskanējusī informācija, ka šie līdzekļi varētu tikt novirzīti citiem mērķiem un ka IZM tērē valsts naudu šiem IT projektiem.

T.Koķe norāda – lai veicinātu izglītības attīstību, tajās pozīcijās, kurās to pieļauj EK nosacījumi un kuras ir saskaņotas ar EK, tiek ieguldīti struktūrfondu līdzekļi. Piemēram, dažādu pakāpju izglītības infrastruktūras modernizācija, mūsdienu tehnoloģiju ieviešana, izglītības satura pilnveide. Taču šie ES līdzekļi nevar tikt izmantoti citiem mērķiem un uz to izlietošanu attiecas iepirkumu procedūras atbilstoši Latvijas Republikā noteiktajiem principiem un kārtībai.

Tāpat vairāki Latvijas IT uzņēmumi jau iepriekš izveidojuši un piedāvā dažādus e-izglītības risinājumus un pakalpojumus, par kuriem saņemtas arī pozitīvas atsauksmes no skolu direktoriem, skolotājiem un vecākiem. Tāpēc nav šaubu, ka šo abu IT projektu iepirkuma procedūru ietvaros tiks iesniegti kvalitatīvi piedāvājumi, lai abos projektos kopumā radītu vairāk nekā 20 jaunus e-pakalpojumus, kurus bez maksas varēs lietot skolēni, vecāki, pedagogi un citi izglītības procesā iesaistītie.

 

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece komunikācijas jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!