• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par atvērtā koda programmatūras lietošanu testa režīmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.07.2009., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194855

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par valžu locekļu skaitu veselības aprūpes kapitālsabiedrībās

Vēl šajā numurā

15.07.2009., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par atvērtā koda programmatūras lietošanu testa režīmā


 

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretārs Mareks Gruškevics uzdevis IZM Informācijas tehnoloģiju departamentam uzsākt atvērtā koda programmatūras lietošanu, lai izvērtētu tās piemērotību IZM un tās padotības iestāžu darba un mācību procesa vajadzībām, kā arī identificētu iespējamos riskus, kas novēršami, lai, iespējams, tuvākajā nākotnē pārietu uz pilnīgu atvērtā koda programmu lietošanu, tādējādi ietaupot valsts budžeta līdzekļus.

Valsts sekretārs M.Gruškevics uzsver: “Šī brīža situācijā jāizvērtē katra iespēja taupīt gan valsts pārvaldē, gan arī izglītības iestādēs. Datorprogrammu licenču iegādei ministrija ik gadu izlieto ievērojamus finanšu resursus, tāpēc esmu aicinājis speciālistus izvērtēt iespējas pāriet uz atvērtā koda programmatūras lietošanu ministrijā.”

Ja IZM pārietu uz atvērtā koda programmatūras lietošanu, tad gadā IZM un tās padotības iestāžu vajadzībām tiktu ietaupīti līdz šim šādam mērķim izmantotie 80 000 latu gadā. IZM padotībā ir arī profesionālās izglītības iestādes un koledžas, kuras, lietojot atvērtā koda programmatūru, ietaupītu līdz šim programmu licenču iegādei izlietotos 132 000 latu gadā.

IZM jau ziņoja, ka, lai pašvaldības, izglītības iestādes un pedagogi saistībā ar programmatūras izvēli pieņemtu lēmumus, kas balstīti visu iespēju objektīvā izvērtējumā, IZM tuvākajā laikā aicinās izglītības un informācijas tehnoloģiju jomas ekspertus izvērtēt izglītības standarta, informātikas un programmēšanas pamatu priekšmetu standartu īstenošanas iespējas, izmantojot atvērtā koda programmatūru. Ar ekspertu grupas ziņojumu ikviens interesents varēs iepazīties nākamā – 2009./2010.mācību gada sākumā.

 

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!