• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības 2010.gada budžetu pirmajā lasījumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.2009., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194793

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

14.07.2009., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības 2010.gada budžetu pirmajā lasījumā


 

Piektdien, 10.jūlijā, Eiropas Savienības Ekonomisko un finanšu jautājumu padome (ECOFIN) nobalsoja par ES 2010.gada budžeta projektu 1.lasījumā. Latviju ECOFIN sanāksmē pārstāvēja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis.

Padomes 1.lasījumam Zviedrija, kas ir prezidējošā valsts, ierosināja 137 944,24 miljonu eiro budžeta apjomu saistību apropriācijās un 120 520,9 miljonu eiro maksājumu apropriācijās, kas ir attiecīgi par 612,9 miljoniem eiro un par 1 794,9 miljoniem eiro mazāks budžeta apjoms, salīdzinot ar Eiropas Komisijas provizorisko budžeta projektu.

Vienlaikus budžeta projektam ES 2010.finanšu gadam tika pievienotas šādas deklarācijas: “Maksājumu apropriācijas”, “ES institūciju un organizāciju ēku politika”, “Rekrutēšana saistībā ar 2004. un 2007.gada paplašināšanos”, “4.izdevumu kategorija”.

FM valsts sekretārs uzsvēra, ka šobrīd nav zināms nepieciešamais finansējums Eiropas Komisijas budžeta projektā identificētām prioritātēm ārējās attiecībās un ka ar attiecīgās kategorijas rezervēm var nepietikt, lai šīs vajadzības nosegtu.

Tāpat M.Bičevskis īpaši uzsvēra, ka Latvija sagaida Komisijas priekšlikumu par īslaicīgu līdzfinansējuma atlikšanu ES struktūrfondiem krīzes visvairāk skartajām valstīm. Šim pasākumam ekonomikas atveseļošanas, nodarbinātības veicināšanas un sociālās spriedzes mazināšanas kontekstā ir īpaši svarīga loma tādās valstīs kā Latvija.

Eiropas Parlaments savukārt aicināja Komisiju veikt pasākumus struktūrfondu ieviešanas procedūru uzlabošanai.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!